Održan sastanak u sklopu projekta Smart commuting

U Beču je proteklog tjedna, od utorka 5. do četvrtaka 7. ožujka, održan sastanak projektnih partnera projekta SMART COMMUTING i Zajedničkog tajništva programa Središnja Europa 2014. - 2020.

Na sastanku je sudjelovala i predstavnica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, voditeljica projekta gđa. Ana Škunca. Sastanak je organiziran na sredini provedbe te se tijekom tri dana raspravljalo o do sada učinjenome, eventualnim zaprekama te preostalim aktivnostima u sklopu projekta.

Projekt SMART COMMUTING odobren je u sklopu drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga unutar programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. – 2020. u sklopu druge prioritetne osi "Suradnja na niskougljičnim strategijama u Središnjoj Europi", a s provedbom je počeo 1. lipnja 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.555.337,00 eura od čega je 85 posto sufinancirano iz europskih sredstava. Proračun Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA iznosi 138.257,00 eura.

Glavni cilj projekta jest promovirati i na institucionalnoj razini usvojiti koncept funkcionalnog urbanog područja kao najprikladnijeg rješenja putem kojeg bi se na održiv način pristupilo dnevnim migracijama prema urbanim središtima koja zbog koncentracije industrijskih, kulturnih, obrazovnih i poslovnih sadržaja svakodnevno privlače veliki promet iz okolnih područja.

Projekt SMART COMMUTING pridonijet će rješavanju prometnih gužvi u gradu Zadru, s naglaskom na područje poluotoka, a za vrijeme trajanja projekta uspostavit će se koordinacijska struktura u koju će biti uključeni predstavnici Grada i okolnih općina zajedno s tvrtkama javnog prijevoza.

Projekt se provodi na teritoriju šest država (Hrvatska, Austrija, Češka Republika, Italija, Mađarska i Slovenija), u partnerstvu Općine Rimini kao vodećeg partnera, IUAV Sveučilišta u Veneciji, Instituta za promet Tehnološkog sveučilišta u Beču, Okruga Weiz, Regionalnog razvojnog centra Koper, Grada Szolnoka, Razvojne agencije Hranice te Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA; a traje će do 31. svibnja 2020. godine.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano