Promocija knjige Zov očeva autora Darka Petrova
Autor Darko Petrov

U Multimedijalnoj dvorani GKZ u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. održat će se promocija knjige "Zov očeva" autora Darka Petrova s početkom programa u 18 sati.

Zovom očeva zadarski pisac Darko Petrov propituje dirljivi odnos oca i sina, uzbudljiva i duhovna odiseja, agonija povratka i susreta, no prvenstveno - priča o snazi vjere, nade i bezuvjetne ljubavi, usred zasebnog svijeta na jednom posebnom otoku. Autor nas i ovim djelom začudne snage unosi u jedan svijet izgubljenih vrijednosti, iznova ih oživljavajući.

Nakladnik knjige je HKD-Ogranak Zadar, Biblioteka Donat za nakladnika Nikola Šimić Tonin. Glavni urednik je Darko Petrov, urednica Vesna Benić a recenziju potpisuju Nikola Šimić Tonin književnik i Irena Petrov mag.paed.soc. Knjigu je lektorirala Martina Vidaić mag.philol.croat. Fotografija naslovnice Robert Lerga.

Darko Petrov rođen je 1957. u Zadru, a djetinjstvo je proveo do svoje desete godine na Dugom otoku – Brbinj. Objavio je 1988. godine prvijenac, zbirku pjesama "Valovi života" u izdanju izdavačke kuće Duhovna stvarnost iz Zagreba. Za istoimenu kuću pisao je i objavljivao članke u njihovu časopisu u ratnim vremenima, s duhovnim i ohrabrujućim poticajima. 2015. god. objavio je autobiografski roman - "Bol u vremenu" u izdanju izdavačke kuće Logos koja proizlazi iz nepozvane zbilje u kojoj se nije mogla predvidjeti strašna prometna nesreća u kojoj je stradao njegov sin. Autor se iznova javlja, ovim novim djelom – Zov očeva.

U programu predstavljanja knjige sudjeluje recezent i književnik Nikola Šimić Tonin, dr.sc. Šenol Selimović i autor Darko Petrov. Moderator i voditelj promocije je Vesna Benić.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano