Zbog izgreda istraživanje nad tri osobe...

U svezi izgreda navijača na utakmici koja se odigrala 13.travnja 2019.u dvorani Jazine, između KK Zadar i KK Adria Oil Škrljevo iz Rijeke, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 22, 24 i 44 godine, izvijestili su iz PU Zadar.

Iz Policijske uprave zadarske priopćavaju tako da se 22-godišnjaka sumnjiči da je počinio prekršaj iz čl.4. st. 1. podstavka. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, 44-godišnjaka sumnjiči da je počinio prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obojica su uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Također je zbog sumnje u - počinjenje kaznenog djela "Napad na službenu osobu" u pokušaju, provedeno kriminalističkog istraživanja nad 24-godišnjakom koji je uz kaznenu prijavu, u nedjelju 14. travnja 2019. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

U nedjelju, 14. travnja 2019. godine u službenim prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad još 5 osoba.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 19 i 22 godine, te nad dvoje maloljetnika.

Po završetku istraživanja sve četiri osobe uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.Također je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Izazivanje nereda" iz domene kaznenih djela protiv javnog reda, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, protiv kojeg je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici tijekom postupanja prema skupini navijača na istočnoj tribini nisu postupali prema posjetiteljima koji nisu sudjelovali u izgredima već su poduzeli sve mjere i radnje kako bi se osobe zaštitile te stvorili uvjeti za neometani boravak u dvorani. Kriminalističko istraživanje u svezi ovog događaja se nastavlja, dodali su iz PU Zadar...

Komentari