Ulaznice u prodaji: Predstava Kako je počeo rat na mom otoku

U srijedu 20. ožujka u 20 sati pogledajte hit predstavu "Kako je počeo rat na mom otoku" u koprodukciji GDK Gavella i HNK u Šibeniku. Režiju potpisuje Dražen Ferenčina.

Igraju: Boris Svrtan, Janko Rakoš, Jakov Bilić, Nenad Cvetko, Franka Klarić, Šime Bubica, Igor Kovač, Anica Kovačević, Ivan Grčić, Nikola Baće i Zoran Gogić.

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11-13 h i od 18-20 h , subotom od 11-13h i na sustavu Croatia Tickets. Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn. Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Požurite po svoju ulaznicu kako zbog velikog interesa ne biste propustili hit predstavu – vjernu adaptaciju slavnog filma!

"Kako je počeo rat na mom otoku" film Vinka Brešana, nastao 1996. po scenariju Ive i Vinka Brešana, svojevrsna je prekretnica u hrvatskom filmu 90-ih.

Spojivši rat, odnosno njegov početak, kao temu sa žanrom komedije, Otok je uspio progovoriti o onome što smo tada proživljavali na humorističan način, prikupivši nevjerojatnih 342 tisuće gledatelja. Redovi ispred kina i natpisi Rasprodano na blagajnama vjerojatna su posljedica činjenice da je ovaj film komunicirao i nasmijavao, analizirao i ironizirao, propustivši olakšavajući smijeh u nataloženu tamu.

I pogled unatrag, više od 20 godina nakon kino-premijere, smješta ovaj rad među ponajbolja, najvitalnija ostvarenja naše kinematografije zahvaljujući dinamično skrojenoj fabuli, živim glumačkim likovima s kojima se možemo poistovjetiti i dijalozima koji su nam se uspjeli upisati u kolektivnu memoriju.

Otok je ponovo oživio i u kazalištu. Ova, u osnovi intimna priča, utkana u turbulentne društvene okolnosti jednog razdoblja koje nas je bez sumnje odredilo, ima nam zacijelo što i danas za reći!

Prema kritičarima ovaj kazališni naslov je "dosljedan nasljednik filmske verzije"!

Komentari