PREKO 600 KOŠARKAŠA NA ZADARSKOM MASTERSU VETERANA!

Polako, primicanjem proljeća, Zadar se priprema za pravi praznik košarke, peto izdanje Koškarkaškog mastersa veterana i veteranki održat će se na Višnjiku, od 22. do 24. ožujka...

Turnir bi trebao okupiti preko 600 košarkaša i košarkašica koji će tijekom tri dana odigrati čak 86 utakmica raspoređeni u 47 ekipa, kod toga pet ženskih sastava. Zaluđenost košarkom nema granica, a to najbolje dokazuje zadarska legenda Josip Pino Gjergja koji će u 82. godini života ponovno zaigrati na jakom turniru pod obručima.

Na Mastersu će igrati i neka druga imena dobro znana Zadranima i svim ljubiteljima košarke u RH. Ekipu MORH-a, jednog od favorita kategorije 45+, predvodi Davor Marcelić, bivši reprezentativac i nekadašnji igrač Zadra i Cibone, u Krešinom domu će ponovno u istoj ekipi zaigrati i braća Tomislav i Jurica Ružić, Zadrani s bogatim iskustvom na europskim parketima.

Osim hrvatskih haklera, u Zadar dolaze košarkaši iz Turske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije i Crne Gore, na turniru će se odigrati više od 80 utakmica što znači da će se igrati istovremeno u svih pet dvorana ŠC Višnjik. Dolazak preko 600 košarkaša u predsezoni izvrsna su najava turističke sezone koja očekuje Zadar.

Ovakvi se turniri u svijetu organiziraju kako bi se pojačala turistička sezona gradova i država domaćina. Za Zadar i Hrvatsku ovo je u turističkom pogledu izvrsna promocija i početak nove sezone, ovdje je riječ o gostima visoke platežne moći koji su ovom prigodom popunili sve hotelske kapacitete Donatova grada. Uz same utakmice, ti gosti tradicionalno svaki slobodni trenutak provode u razgledavanju znamenitosti ili pak u druženjima i zabavi u zadarskim restoranima.

Košarkaški Masters veterana organizira zadarska tvrtka S-Event, peto izdanje turnira najava je još jedne godine bogate košarkaškim uzbuđenjima. U rujnu nas očekuje šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji će ponovno pokazati zašto je riječ o najjačem pripremnom košarkaškom turniru na prostoru Starog kontinenta...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano