NADARENI KREATIVAC: Mateo Čirjak ilustrirao - Animal Farm...

Učenik 3.b razreda (2018./19.) Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra, Mateo Čirjak, ilustrirao je knjigu "Animal Farm" (Životinjska farma) engleskog književnika Georgea Orwella. Priču je ilustrirao u stilu stripa u velikom formatu koji je sada izložen pogledima u školskom hodniku gdje će tu, nadaju se učenici i nastavnici, dugo i ostati, naša čestitka!

Prenosimo razgovor s nadarenim đakom ilustratorom i mladim kreativcem koji je za školski portal u vidu novinarskog intervjua obavila Petra Šoša...

Zašto si odlučio raditi strip?

Profesorica je predložila da se umjesto odgovaranja i pisanja eseja možemo napraviti strip. Svidjela mi se ta ideja jer je to bio nov i zanimljiv način za obradu lektire.

Crtaš li u slobodno vrijeme?

Povremeno crtam kada dobijem inspiraciju. Volim izazove pa pokušavam napraviti nešto što drugi ne mogu.

Je li komplicirano ilustrirati priču?

Najteže je bilo prikazati priču od 150 stranica u 9 stranica stripa. Priča je ukratko prepričana.

Koliko ti je vremena bilo potrebno?

Imao sam i previše vremena. Bilo mi je ponuđeno mjesec dana za 2 dana rada. Radio sam strip s lakoćom, bez ikakvog stresa.

Što planiraš nakon srednje škole?

Planiram upisati arhitekturu u Zagrebu. Biti arhitekt jedan je od kreativnijih zanimanja i upravo sam ga zato i odabrao.

Imaš li komentar na svoj rad?

Drago mi je što će ovaj strip ostati u školi generacijama nakon moje. Zadovoljan sam što sam uspio ostaviti vidljiv trag...

Komentari