FOTO: Bralić i Intrade pjevali za korisnike Doma na Sfingi

Pravo veselje nastalo je među korisnicima Doma za starije i nemoćne Zadar kad su saznali da će im u goste doći Tomislav Bralić i klapa Intrade!

Naime, ovi su popularni zadarski glazbenici razveseli korisnike u srijedu, 20. ožujka kraćim nastupom u Domu pred uistinu mnogobrojnom publikom.

To im je bio prvi put da gostuju u ovoj ustanovi, a obzirom da oduševljenje vjerujemo da neće biti i zadnji.

Bralić i Intrade nastupaju diljem Hrvatske i inozemstva i pune velike sportske dvorane, ali ovaj nastup uistinu je i njima bio dirljiv jer su korisnicima donijeli dašak upravo tih velikih koncerata na koje oni, nažalost, ne mogu ići.

Napokon susret

Za njih dolazak u Dom na Sfingi zaslužna je jedna korisnica, prof. Gordana Vojvodić koja, kako nam je rekla, s njim pregovara više od godinu dana kako bi uskladili termin i mogli doći.

"Napokon su došli jer im je dodijalo da ih gnjavim" - u šali je prokomentirala Vojvodić.

Zadovoljna je i ona što se ovaj koncert napokon dogodio i da je posjeti bio uspješan na obostrano zadovoljstvo.

Njihov koncert bio je najavljen za 16.30 sati, a korisnici Doma su puno prije toga zauzeli svoje pozicije u velikoj sali kako bi bili na što boljoj poziciji kad ovi grdelini zapjevaju.

A Bralić i Intrade itekako su im uzvratili na tome priredivši im koncert od sat vremena tijekom kojeg su, samo uz gitarsku pratnju, izveli neke od svojih najpoznatijih pjesama.

S njima su korisnici pjevali "Nije meni nikad dosta", "Kapetane moj", "Samo more nosim ja u duši" i niz drugih, a ovaj je susret dodatno začinio i poznati bibinjski pjesnik Ante Sikirić koji je i izrecitirao i nekoliko svojih pjesama.

"Bilo mi je toliko lijepo da sam zaplakala i žao mi je što moj muž nije više samnom da i on vidi" - kazala nam je 85-godišnja korisnica Doma po završetku ovog nastupa.

"Čekali smo vas dugo, godinu i po dana. Znajte da vi ovdje ne pjevate starim ljudima nego ljudima treće životne dobi koji se znaju veseliti i pjevati" - rekla je pjevačima prije početka koncerta prof. Vojvodić.

Zadovoljstvo

"Mogu reći da je bilo dosta zahtjevno jer nismo imali ozvučenje pa je onda time trebalo i glas podići da bi stvorili tu fuziju da oni čuju o čemu pričamo. A zadovoljstvo je potpuno, to smo dugo obećavali i konačno se to ostvarili i to s velikim zadovoljstvom i uz veliku esenciju ljubavi. Vidite kako su čekali!" - kazao nam je po završetku nastupa voditelj klape, Davor Petrović.

Inače, u koncertu je uživalo i osoblja Doma, kao i brojni korisnici. Njih je u Domu, saznali smo, skoro 340, a imaju i 20 mjesta u Salima kao i u Preku. Što se tiče njihove dobi, prosjek je oko 75 godina. No znamo i to da je lista čekanja na smještaj duga i da je prosjek čekanja šest do sedam godina.

No, vidjeli smo kako se, unatoč starosti i zdravstvenom stanju, itekako raduju i zabavljaju i stoga je pohvalno od Bralića i klape Intrade što su na ovaj način razveselili ove ljude i nadamo se da će ih još razveseljavati.

Komentari