FOTO: Počelo obilježavanje Dana Sveučilišta

Ovogodišnji Dani Sveučilišta započeli su u četvrtak, 21. ožujka sadnjom dvaju stabala magnolije u Novom kampusu.

Stabla su pred ulazom u sveučilišnu zgradu zajednički posadili rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i predsjednica Studentskog zbora Monika Marić.

"Magnolija ima prelijep cvijet, a i poruku koju sa sobom nosi, jer je simbol vječnosti, zbog svoje zimzelenosti, kao i čistoće i vjernosti. Uživajmo u njegovoj ljepoti kao što ćemo uživati u ljepoti obrazovanja, a kao što cvjeta cvijet magnolije neka cvjeta i naše Sveučilište" - poručila je nakon sadnje rektorica Vican te pozvala studente da se i sami brinu o stablima i zalijevaju ih.

"Svima vama kojima dolazite iz drugih krajeva želimo pokazati da je, s tradicijom obrazovanja koju nasljeduje, Zadar centar svijeta, a ne Hrvatske, a Vas koji ste iz Zadra pozivam da svojim kolegama budete dobri domaćini u gradu i na Sveučilištu" - rekla je Vican okupljenim studentima.

Od 10:30 sati bilo je vrlo živo i na Narodnom trgu. Tamo je održano predstavljanje sastavnica Sveučilišta u Zadru uz koncert studentskih bendova i Akademskog zbora pod ravnanjem Tomislava Košte.

U 18 sati na gradskim ulicama i trgovima Poluotoka organizira se promotivna šetnja studenata u togama.

Komentari