ŠC VIŠNJIK:Svibanj - mjesec početka značajnih teniskih zbivanja!

Podizanje teniskoga kompleksa - sedam zemljanih terena, te u izradi tri s betonskom podlogom - u sklopu ŠC-a Višnjik neposredno prije polufinala Davisova kupa za 2018. (Hrvatska – SAD, 3:2) pokazalo se mudrom odlukom u krilu Grada Zadra, ŠC-a Višnjik i Hrvatskoga teniskoga saveza...

Dugoročno, Zadar se čvrsto "usidrio“ na karti poželjnih odredišta kao domaćin različitih teniskih događanja, od višednevnih turnira niza kategorija, do optimalnoga mjesta za kvalitetne pripreme tenisača, pa i najviše kategorije, piše službena stranica ŠC Višnjik.

"Već je i činjenica da je u Zadru odigrano polufinale Davisova kupa za 2018., poslije čega je Hrvatska i trijumfirala u finalu s Francuskom, izazvalo u svijetu tenisa golemo zanimanje za naš grad kao za mjesto gdje se na visokoj razini mogu organizirati i turniri visokoga standarda. Zadar u Višnjiku ima na raspolaganju sedam zemljanih, a uskoro će i tri betonska terena, što otvara velike mogućnosti i za tenis u našem gradu, ali i za etabliranje Zadra kao privlačno odredište za razvoj sportskoga turizma" – kaže Lovre Rončević iz TK-a Zadar 08.

Upravo je taj zadarski klub u suradnji sa ŠC-om Višnjik nositelj organizacije triju nadasve zanimljivih teniskih događanja u predstojećim mjesecima.

"Imat ćemo jedno domaće prvenstvo i jedan međunarodni turnir, te još jedan turnir za hrvatsku rang listu kategoriji do 10 godina. Potonji će događaj biti u početku svibnja, a pred kraj svibnja imat ćemo državno prvenstvo do 14 godina. U kvalifikacijama, te u glavnom ždrijebu (po 32 u objema konkurencijama) bit će oko 150 sudionika. U rujnu, pak, imat ćemo međunarodni Zadar OPEN do 14 godina, ženska i muška konkurencija. Taj će turnir trajati podosta dana jer će prije glavnoga turnira biti kvalifikacije što znači otprilike oko 200 sudionika" - otkriva za portal centra.

Prodor Zadra kao cjeline u svijet međunarodnih teniskih natjecanja ne bi bio moguć bez teniske infrastrukture, naglašava.

"Tko ima 10 terena, kao što će imati Višnjik, bez sumnje ima izvrsnu početnu poziciju za dugoročno izvrsno sudjelovanje u tenisu. Kvaliteta ponude omogućit će plodnu suradnju s mnogim agencijama ili pojedincima, odnosno dolazak u Zadar velikih svjetskih imena što, u tom krugu, opet znači dodatnu promidžbu našega grada kao lokacije koja je praktički cijelu kalendarsku godinu pogodna za različite aktivnosti u tenisu" – zaključuje Rončević za stranicu ŠC Višnjik...

Uz događanja o kojima je govorio, u Zadru će u svibnju biti održan i 2019 ITF PRO TENNIS, Grade 2, veliki višednevni turnir veteranki i veterana koji će okupiti mnoštvo sudionika čiji je dolazak i boravak sam po sebi svojevrsni doprinos i turističkom segmentu našega grada.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano