Obrovac u kadrovima popularne serije Strike Back!
Foto: Privatni arhiv građana Obrovca
Foto: IGOR JURJEVIĆ

Ratni brodovi, oklopna borbena vozila, ratna oprema...

U Obrovcu, na sreću ne u stvarnosti, u pitanju je čista fikcija. Grad na Zrmanji "glumi", naime, rusko mjesto u kojem se vode žestoki okršaji između ruske vojske i Section 20, specijalne postrojbe britanske tajne službe MI6.

Da je Hrvatska postala uistinu meka za vrhunske strane filmske produkcije, znamo to odavno, ali u velikom je stilu isto - nakon "Igre prijestolja", "McMafije", "Terora"... - potvrdilo i aktualno snimanje vrlo popularne američko-britanske ratne serije prepune akcijskih scena, navodno najambicioznijih u sličnim televizijskim projektima, “Strike Back”, čija se finalna, osma sezona, kako doznajemo, u cijelosti - svih 10 epizoda - snima kod nas. Prva "HR klapa" pala je 13.svibnja, a posljednji dan bit će u Zagrebu,1.11.

Tako će snimateljska ekipa kod nas provesti skoro čitavih šest mjeseci, uglavnom radeći na području podno Sljemena, no s povremenim izletima na Jadransku obalu i blizinu mora. Rijeka je utjelovila Tel Aviv, Zagreb Munchen, Trogir Veneciju i još nekolicinu gradova...

Sporedne uloge u serijalu odradili su i Rade Šerbedžija (u ulozi albanskog mafijaša), Branko Đurić, Ivana Miličević, Goran Bogdan... Građani Obrovca i okolice od ponedjeljka do petka mogu gledati snimanje atraktivnih scena na rijeci Zrmanji, u središtu mjesta i okolnim lokacijama u kojima sudjeluje oko 200 ljudi, glumaca i statista. S hrvatske strane produkcije je dubrovačka Ambasada Film koja je britanskim filmašima osigurala logistiku i brojne hrvatske filmske radnike koji su svojom kvalitetom potvrdili da mogu raditi i na najzahtjevnijim projektima kao što je upravo i ovaj.

Serija “Strike Back” nastala je prema bestseleru Chrisa Ryana i prati eksplozivne dogodovštine Odjela 20, elitnog, multinacionalnog, tajnog specijalnog tima, dok se širom svijeta bori protiv goleme mreže međusobno povezanih kriminalnih i terorističkih organizacija. Svaku epizodu gleda oko 1 milijun ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano