IPAK SE KREĆE: Krenuli radovi na Centru za mlade
Foto Vladimir Jurićan

U četvrtak, 6. veljače započeli su radovi na rekonstrukciji i nadogradnji Centra za mlade u okviru projekta “Centar za mlade – Rekonstrukcija Centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radić u Zadru“ s ciljem revitalizacije bivšeg vojnog kompleksa rekonstrukcijom i uređenjem istoga u prostor javno-društvenog i kulturnog sadržaja.

Tim povodom danas je gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima obišao gradilište i održao konferenciju za medije ispred zgrade budućeg Centra za mlade.

"Već puno susreta smo imali na ovom prostoru, nadam se da je ovo jedan od zadnjih i da ćemo doći na otvaranje Centra za mlade. Svrha i cilj ovog projekta je mjesto gdje će mladi svoje vrijeme kreativno iskoristiti na najbolji mogući način, dakle da ovdje imaju jedan centar društvenog, kulturnog i umjetničkog života." - kazao je gradonačelnik Dukić dodavši da će sadržaja za mlade biti sve više, od studentskog doma koji će niknuti u blizini do poduzetničkog inkubatora i ostalih sadržaja.

O namjenama i sadržajima budućeg Centra za mlade ponešto su kazali resorna pročelnica za kulturu i sport Dina Bušić te ravnateljica Gradske knjižnice Doroteja Kamber-Kontić, dok je pročelnik za EU fondove Šime Erlić iznio nešto konkretnije podatke o samim radovima i projektu.

"Radovi su započeli nakon izvršenog postupka nabave i silne procedure koja je konačno završena, a izvođač ima 14 mjeseci za završavanje radova. Dakle, negdje u prvoj polovici sljedeće godine bi radovi trebali biti gotovi i trebali bi imati Centar za mlade. Ukupna vrijednost ugovora sa izvođačem je 32 milijuna kuna i ja bih istaknuo da, osim sadržaja za mlade, pretvaramo u biti ovu zonu vojarne u javni sadržaj za građane." - kazao je pročelnik za EU fondove Šime Erlić, dodajući kako se kroz ovaj projekt očekuje i urbanističko-arhitektonsko uređenje kompletne zone vojarne.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano