Futsal liga osnovnih škola u 4 grupe po 4 i 5 kola...

Dok travnjaci - dakako oni nogometni - u najvećem broju slučajeva odmaraju i pripremaju se klubovi diljem kontinenta za odlučujući proljetni dio natjecanja, kod njih predaha nema...

U Poličniku je svečano otvorena druga po redu sezona Futsal lige osnovnih škola Zadarske županije u kojoj sudjeluje i bori se za titulu čak 30 osmoljetki s preko 400 natjecatelja. Manifestaciju ažurno i uzorno organizira Županijski savez školskog sporta, uz pokroviteljstvo ZD županije, u skupini C - ukupno 4 - kojoj je domaćin bila škola iz Poličnika, uz domaćine, prvi krug natjecanja odigrali su učenici osnovnih škola iz Nina, Paga i Ražanca.

“Školski sport iznimno je bitan za zdrav razvoj đaka i stoga želimo na cijelom prostoru Zadarske županije potaknuti učenike i učenice na sportske aktivnosti. Želja nam je da se mladi sportaši i sportašice profiliraju upravo kroz ta prvenstva i steknu nova iskustva koja će pamtiti cijeli život, a ove godine ćemo iz županijskog proračuna u školski sport uložiti oko milijun kuna. Prema potrebi taj će se iznos i povećati“ - najavio je župan Božidar Longin koji je otvorio natjecanje u pratnji načelnika Općine Poličnik i saborskog zastupnika Davora Lončara - i to simboličnim izvođenjem kaznenog udarca.

Ne baš u stilu Modrića i Rakitića, ali dobro sada, nisu u Ravnim kotarima kopačke ukrstili Real i Barcelona. Županijski savez školskog sporta nastavio je pak s povećanjem broja sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i rukometne lige, pa ženske odbojkaške lige za srednje škole, lani je pokrenuta futsal liga za učenike osnovnih škola, a netom i ženska odbojkaška liga osnovki s 15 ekipa.

“Nakana nam je, kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade i kroz sportske manifestacije pozitivno utjecati potičući interes za zdravim načinom života u ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja. U Futsal ligi sudjeluju gotovo sve osnovne škole u županiji, a zahvaljujući potpori Zadarske županije plaćeni su im i svi troškovi, uključujući i prijevoz, baš kao u ostalim školskim natjecanjima koje organiziramo u suradnji sa školama. Konkretna svrha projekta je predstavljanje liga ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta” - poručio je Frane Kardum, koordinator natjecanja.

Naslov brane učenici OŠ Krune Krstića kao pobjednici prvog izdanja županijske futsal lige osnovnih škola, u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije, a nakon što su u konkurenciji 31 izabrane vrste osmoljetki, u finalnoj utakmici, u sportskoj dvorani OŠ Sv. Filip i Jakov, đaci iz Arbanasa rezultatom 4-3 slavili nad vršnjacima iz Osnovne škole Šime Budinića. U utakmici za treće mjesto učenici Osnovne škole Obrovac bili su bolji od OŠ Posedarje sa 3-2. Najbolji strijelac natjecanja je bio Stipe Pelaić (OŠ Šime Budinić), najboljim vratarem proglašen je Roko Nekić (OŠ Posedarje), dok je za najboljeg igrača izabran Toni Matešić (polaznik OŠ Krune Krstića).

"Novčana sredstva u županijskom proračunu za sve lige su osigurana jer smatramo da je školski sport vrlo važan za zdrav razvoj učenika i učenica. U narednim godinama namjeravamo dodatno povećati opseg školskih liga. Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da đaci kroz ova prvenstva ostvare zajedništvo i sportski duh” - najavio je tada župan.

Iz Grčke su malo iza došle i sjajne vijesti - u 2020. svjetskom košarkaškom prvenstvu srednjoškolaca (Ž i M) bit će domaćin - Zadar! Odlučilo je tako povjerenstvo koje je razmatralo kandidature iz nekoliko zemalja. Prezentacija hrvatske kandidature bila je sadržajna, atraktivna i veoma uvjerljiva i - u konačnici mnogi hrvatski argumenti prevladali su u odnosu na kandidaturu Brazila. Hrvatski savez školskoga sporta stožerni je subjekt organizacije ovoga velikoga događaja koji će biti proveden u suradnji sa Županijskim savezom školskoga sporta, ŠC Višnjik i drugim subjektima. U Donatovom gradu će se u ožujku naći nekoliko stotina srednjoškolskih košarkašica i košarkaša što je i - u turističko ugostiteljskom segmentu značajan događaj…

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano