Prizemljeni vojni helikopteri, prijavljeno 200 reklamacija

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva general Michael Križanec u četvrtak, 13. veljače 2020. u 15 sati održao je izvanrednu konferenciju za medije kojoj su tema bili transportni helikopteri Mi-171Sh koji su prizemljeni zbog kvarova.

"Jučer smo dobili informaciju o tehničkoj greški koja se potkrala za vrijeme remonta. Povezali smo se s ruskim proizvođačem koji je bio odgovoran za remont i poduzeli potrebne mjere. Naši tehničari uklonili su greške na četiri helikoptera, a sutra će na još jednom koji je na Krku" - kazao je Križanec predstavnicima medija.

"Na četiri helikoptera je otklonjena greška, peti je na Krku i sutra će i na njemu biti otklonjena greška. Još pet helikoptera se nalazi na redovitom remontu" - pojasnio je general te dodao kako niti u jednom trenutku nije bila ugrožena posada tih helikoptera.

Riječ je o helikopterima koji su se vratili sa servisa iz Rusije.

"Bilo je manje od 200 reklamacija, dvije trećine su uklonjene. One se odnose na količinu, kvalitetu, nomenklaturu... Neke reklamacije su se odnosile na banalne stvari. Vjerojatno će biti još reklamacija. Nedostaci se moraju otkloniti u garantnom roku. Ruski izvođač je priznao grešku i njima će se naplatiti popravak" - rekao je na presici.

"Ruski inženjer je primijetio grešku i upozorio nas, naši tehničari su potvrdili da su cijevi na hladnjaku krivo spojene na svih deset helikoptera, a do danas je kvar otklonjen na četiri helikoptera" - odgovorio je na pitanje o konkretnim kvarovima.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano