ODGOĐENE OLIMPIJSKE IGRE ZA 2021!

Nije nikakvo iznenađenje, u teškim.danima...

Baš kako smo očekivali, MOK.je prolongirao.Olimpijske igre u Tokiju s ljeta 2020. na ljeto 2021.

Pandemija koronavirusa tako je spriječila redovito održavanje najvećeg i najmasovnijeg planetarnog natjecanja...

Olimpijske igere u Tokiju, koje su se trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020., odgođene su za "najviše godinu dana, za ljeto 2021." zbog pandemije koronavirusa, objavio je u utorak službeno i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nakon što je prije nekoliko sati to već potvrdio japanski premijer Shinzo Abe, od prvog izdanja u modernoj eri 1896. godine ovo je prva odgoda Olimpijskih igara u doba mira.

"U trenutačnim okolnotima i na temelju danas dobivenih informacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), predsjednik MOO-a Thomas Bach i japanski premijer su zaključili da olimpijske igre u Tokiju trebaju biti pomaknute za poslije 2020. i to najkasnije do ljeta 2021. kako bi se sačuvalo zdravlje sportaša i svih uključenih u OI kao i cijele međunarodne zajednice"- navodi se u priopćenju MOO-a.

Kratko prije ove objave u Tokiju je održana telefonska konferencija na kojoj su - podsjeća HRT - sudjelovali Bach i japanski premijer Shinzo Abe te neki drugi dužnosnici uključeni u organizaciju OI-ja, a Abe je poslije razgovora izjavio da je njegov prijedlog da se Igre odgode za godinu dana Bach sto posto prihvatio. Ovakva odluka MOO-a činila se neizbježnom u situaciji u kakvoj svijet do sada nije nikada bio, suočen s pandemijom koronavirusa.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano