Zadar Cruise Port osvojila prestižnu nagradu

Britanska publikacija Cruise Insight dodijelila je Zadar Cruise Port i Novoj luci Gaženica priznanje za postignuća u razvoju putničkog terminala u posljednjih godinu dana.

Nakon što je Zadar Cruise Port i Putnička luka Gaženica prošle godine proglašena Lukom godine na prestižnom svjetskom izboru Seatrade Europe 2019, sada se može pohvaliti novim priznanjem.

Ova je nagrada posebno važna jer stiže tijekom pandemije uzrokovane korona virusom koja već sada ima velike posljedice na turizam, navodi se u priopćenju.

Zadar Cruise Port osvojila je prestižnu nagradu britanskog magazina Cruise Insight 2020 Awards kojom se ističe izvrsnost i ostvareni napredak u izgradnji novog terminala u protekloj godini. Prijavu za nagradu podnijeli su Zadar International Ports Operations i Global Ports Holding. Nagradu je dodijelio panel stručnjaka od kojih se posebno ističe Chris Ashcroft, jedan od najistaknutijih novinara specijaliziranih za kruzing gospodarstvo i vlasnik jednog od najprestižnijih časopisa u industriji krstarenja.

"Veseli nas ovo drugo po redu prestižno priznanje i za Putničku luku Gaženica, posebno u okolnostima značajnog usporavanja turizma potaknutog pandemijom. Ovom se nagradom valoriziraju naši dugogodišnji napori u izgradnju moderne infrastrukture putničkog terminala pogodne i za razvoj kruzing turizma. Ona je izgrađena za mnoge godine i vjerujem da čim se ove uzburkane vode smire, pokazat će svoju punu vrijednost i potencijal u izgradnji Zadarske regije kao buduće kruzing destinacije." - izjavio je Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Od 2015. godine, kada je puštena u rad, luka bilježi porast putnika na kružnim putovanjima s 53 tisuća na 183 tisuće 2019. godine, što ju čini novim važnim odredištem kružnih putovanja na Mediteranu. S ukupnim prometom putnika od 2,6 milijuna putnika i skoro 500 tisuća vozila Lučka uprava Zadar je u 2019. godini ostvarila rekordan rezultat u broju putnika i vozila.

Komentari