Suradnja pošte i HPB-a za mirovine kod kuće

Kako bi umirovljenici mogli sigurnije zaprimiti svoja sredstva ne izlazeći iz svojih domova, korisnici koji primaju svoje mirovine putem tekućeg računa Hrvatske poštanske banke svoja sredstva mogu pomoću Hrvatske pošte dobiti na kućni prag, bez naknade, ističe se u priopćenju Hrvatske pošte.

Zahtjev se može uručiti na nekoliko načina i to Pozivom na broj 072 303 304, elektroničkom poštom: info@posta.hr, obrascem: https://obrasci.posta.hr/isplata (link će biti aktivan od 1. travnja) ili direktno u dogovoru s lokalnim poštarom.

U obrascu će se osim svih obveznih polja, naznačiti i iznos za dostavu. Nakon zaprimanja obrasca bilo kojim od navedenih kanala, Hrvatska pošta vrši autorizaciju s Hrvatskom poštanskom bankom te se organizira dostava novca putem poštara uz pripadajući nalog.

Inače, kako se navodi na web stranicama HP-a, u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje (HZMO) Hrvatska pošta obavlja isplate mirovinskih primanja na adresi primatelja.

Riječ je o tradicionalnoj usluzi Hrvatske pošte poznatoj brojnim umirovljenicima. Ako kojim slučajem niste kod kuće kada poštar svrati do vas s mirovinom, ne trebate se brinuti. Poštar će vam ostaviti obavijest o prispijeću mirovinske uputnice. Na obavijesti je zabilježeno u kojem poštanskom uredu i u kojem roku možete podići svoju mirovinu.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano