Hrvatska oprema BiH graničnu policiju

Na današnjoj sjednici Vlade RH državna tajnica Zdravka Bušić predstavila je Odluku o upućivanju pomoći u opremi Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i ministarstvima unutarnjih poslova triju županija Federacije Bosne i Hercegovine.

MUP RH zaprimilo je zamolbu za pomoć od MUP BiH, MUP-ova triju županija Federacije Bosne i Hercegovine (Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije), te granične policije, s obzirom na rastuće sigurnosne izazove vezane uz sve vrste prekograničnog kriminaliteta, a koji su posebno izraženi u južnim dijelovima Federacije Bosne i Hercegovine na granici s Republikom Hrvatskom.

Sukladno dosadašnjoj suradnji dviju zemalja na području prevencije kriminaliteta, predlaže se donacija 5 termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za uspostavljanje javnog reda i mira.

"Riječ je o policijskoj opremi koju je Ministarstvo unutarnjih poslova krajem prošle godine rashodovalo" - kazala je Bušić.

Koordinaciju i pripremu aktivnosti u cilju isporuke navedene policijske opreme odradit će Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a kako se ističe u priopćenju Vlade, provedba ove Odluke ne zahtijeva dodatne troškove u državnom proračunu.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano