Vatrogascima uoči sezone 94 nova vozila

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović potpisao je ovih dana, s predstavnicima triju tvrtki, WAWRZASZEK ISS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, zajednicom ponuditelja: M.G.S. Grupa d.o.o./Volvo Group Croatia d.o.o. i DOK-ING d.o.o, četiri ugovora o nabavi 94 vatrogasna vozila, među kojima duga i mala navalna vozila, teška i laka šumska vatrogasna vozila, autocisterne i zapovjedna vozila s prikolicom i vatrogasnim robotom, koja će biti raspoređena diljem Hrvatske, jednako po svim hrvatskim županijama, sukladno procjeni struke.

Vatrogasna vozila nabavljaju se u sklopu projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“ te su u iznosu od 85% sufinancirana sredstvima fondova EU, putem Operativnog programa konkurentnost i kohezija. Ostatak sredstava ide iz državnog proračuna, a ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na 256.260.000,00 kuna, navodi se u priopćenju MUP-a.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora, temeljem kojih će se vozila isporučiti kroz tri isporuke, a na kojem su prisustvovali i državna tajnica Terezija Gras, pomoćnici ministra Cvjetko Obradović i Damir Trut te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, potonji je zahvalio ministru Božinoviću i MUP-u naglasivši kako je ovo veliki dan za hrvatsko vatrogastvo.

"MUP i Vlada RH su tu da budu potpora. Požare gase vatrogasci i oni su najvažniji i neprocjenjivi dio ovoga sustava, a na nama je da im stvorimo uvjete kada je u pitanju i ustrojstvo i opremanje. I nakon ovog posla idemo dalje, jer ovo je posao koji ne smije stati, ne možemo kampanjski opremati vatrogastvo, moramo to raditi sustavno." – istaknuo je ministar na kraju, zaključivši kako nabavom ovih vozila podižemo i razinu i kvalitetu reakcije vatrogasaca, a time na višu razinu podižemo i efikasnost cjelokupnog sustava.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano