NAŽALOST, IPAK: Otkazana Iška kraljica, snijega ni za lijeka...

Hoće, neće, hoće, neće, pogled u nebo, pogled na TV, čitanje prognoza, što će reći Vakula, što Brzoja, Mazzocco Drvar...

I - nažalost, baš kako se pretpostavljalo, Iška kraljica, odnosno njeno treće izdanje, ipak se neće dogoditi u najavljenom terminu 15.02.

"Nećemo reći u 2020. godini, budući da za sedam mjeseci počinju pripreme za sljedeće/isto izdanje, suočeni s vremenskim uvjetima koji su po prvi puta neprirodni već duže vrijeme ne samo na području Hrvatske već i susjednoj Sloveniji i BiH - skijališta na Kupresu- lokacijama koje su bile rezervne opcije za dopremanjem snijega na žalost nas organizatora, ali i svih simpatizera projekta, morali smo se suočiti sa realnošću bez snijega" - obznanili su danas putem FB iz Organizacijskog odbora.

Uz pomoć stručnih osoba i meteorologa pratili su, kažu, vremenske karte za prethodnih 60 dana, ali prognoze nipošto u smislu bijelog pokrivača nisu bile obećavajuće niti za narednih 20 dana.

"Osim onog prirodnog snježnog pokrivača, opcija s tvornicom snijega i umjetnim ledom (Zagreb) nije bila moguća zbog tehničke naravi, kao ni upotreba topova za umjetni snijeg, budući da svi rade do temperature ispod 0 stupnjeva. Po riječima vremenskih prognostičara cijela Europa je u manjku snijega ove godine, a onda i kad bi pao praktički se vrlo brzo otapao zbog nenormalno visokih temperatura. Koliko je samo pogleda upućeno prema Velebitu uz nadu da će biti vidljiv snježni pokrivač i nada da je snijeg pao, ali vrhovi Velebita izgledaju više kao - obradiva zemlja. Dragi naši skijaši i skijašice, Iška kraljica ovim vas putem pozdravlja i zahvaljuje na podršci, ali i svim onim porukama, prijavama i iskazivanjem potpore putem naših stranica i vjerovanja u održavanje projekta. Bilo bi simptomatično reći da Iška kraljica odlazi u zimski san s obzirom na vremenske prilike, stoga ona samo uzima kratku pauzu kako bi se pripremila za nove izazove uz nadamo se obilje snijega za Božićno razdoblje 2020. Najljepši pozdrav svima i vidimo se krajem godine..." - poručili su teška srca s otoka Iža i iz Zadra.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano