U Osijeku zaraženo dijete, 4 nova u Brodskoj županiji

Od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji oboljelo je dijete iz mjesta Gat koje je zajedno s majkom pozitivnom na koronavirus od ranije bilo u samoizolaciji, izvijestio je u petak, 22. svibnja 2020. tamošnji Stožer Civilne zaštite.

Od 164 uzorka, koliko ih je u laboratoriju osječkog KBC-a testirano na COVID-19 tijekom protekla 24 sata, ni jedan nije pozitivan, ali je od devet testova obavljenih u županijskom Zavodu za javno zdravstvo jedan bio pozitivan, priopćili su iz Stožera.

133 u bolnici

Riječ je o dijetetu iz Gata koje je već osma pozitivna osoba u tom mjestu.

Stožer napominje kako su tijekom epidemije koronavirusa na području Županije do sada oboljele 133 osobe, od kojih je 110 izliječeno.

Na kućnom liječenju nalazi se 14 osoba, u osječkom KBC-u trenutno je hospitaliziran samo jedan pacijent, a u epidemiji je do sada preminulo ukupno osam osoba.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo u zadnja 24 sata smanjen je broj osoba u samoizolaciji, s 11 na samo osam.

Nadalje, novoboljelih u petak ima i u Brodsko-posavskoj županiji. Naime, kako je objavljeno na konferenciji za medije tamošnjeg stožera, četiri su novozaražena.

Zaraženi radnici

Sinoć su pristigli nalazi testiranih osoba, u Brodsko-posavskoj županiji su četiri novooboljele osobe. Od četiri pozitivna nalaza, dva su nalaza od radnika koja su se jučer vratila iz Švedske. Riječ je o osobama koje su srednje životne dobi.

"Imamo ukupno 4 novooboljela, od toga 2 su osobe povratnici s rada iz Njemačke i riječ je o radnicima koji su radili na jednom gradilištu gdje je bilo ukupno 6 radnika koji su se vratili u RH. Kada je riječ o ljudima koji su se jučer vratili iz Švedske imamo još 2 pozitivna radnika, što s prethodnih 9 imamo 11 ukupno pozitivnih radnika. Još uvijek je ostalo 11 radnika na tom gradilištu, 3 su imali nekakve blaže simptome" - rekao je Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Do sada Brodsko-posavska županija broji 41 slučaj zaraze koronavirusa.

U Hvaru jedan novozaraženi

Na području Splitsko-dalmatinske od 248 novoobrađenih testova jedna je osoba iz grada Hvara zaražena koronavirusom, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

Trenutačno su u splitskome Kliničkome bolničkom centru na liječenju 23 osobe, tri su na respiratoru, i to dvije iz Splitsko-dalmatinske i jedna iz Šibensko-kninske županije, a jedna je osoba u karanteni hotela "Zagreb" u Duilovu.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano