FOTO: Plenković predstavio program u Zadru
Foto V. J.

U utorak, 10. ožujka 2020. predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavio je svoj program "Odvažno za Hrvatsku" članovima stranke u Zadru i Zadarskoj županiji.

Nakon posjeta Benkovcu i Škabrnji, Plenković je svoj obilazak završio skupom na Višnjiku.

"Bitna je homogenost u vrhu stranke na čijem jedinstvu treba raditi. Bez toga bi problem imala bilo koja organizacija, a pogotovo HDZ kao najodgovornija stranka u Hrvatskoj. Izazova je mnogo, a bez homogenosti teško je upravljati brojnim i složenim procesima kroz koje prolazimo i koji su tek pred nama. Rješavali smo i krize koje nismo planirali, od one gospodarske, pa do potencijalne migrantske krize i ove s koronavirosom, i to suradnjom, zajedničkim stavom i brzom reakcijom" - istaknuo je Plenković u svom govoru.

U samoj dvorani, dodat ćemo, poštivali su se protokoli o međusobnim kontaktima zbog koronavirusa pa su sudionici skupa prije ulaska u dvoranu korištena dezinfekcijska sredstva, a sjedili su na svakoj trećoj stolici.

"Ovo je utakmica u kojoj se trebamo natjecati idejama i rješenjima, a mi ih imamo i oni su tu. Oni su u programu tima Odvažno za Hrvatsku ispisani na više od 30 strana, koji ima sve tri bitne točke - sve one vrijednosti koje su stečevina HDZ-a i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana - i državotvorstvo, i domoljublje, i narodnjaštvo i demokršćanstvo, ali i vrijednosti Domovinskog rata. Sve je sadržano u tom programu. Drugi element da tražimo još jedan mandat su postignuća u ove četiri godine. Nema teme u kojoj nismo napravili iskorak. A imamo i onaj treći element kako vidimo HDZ u budućnosti.

Taj odvažan HDZ po našem uvjerenju mora se baviti s četiri stupa - domoljublje i nacionalni interesi, njegovanje obiteljskih vrijednosti i demografska revitalizacija, treći koji govori o učinkovitoj i pravednoj državi, a to znači da institucije rade i budu na usluzi svim našim građanima i četvrti uspješna i razvijena Hrvatska" - kazao je predjsednik HDZ-a.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano