Ivan Penava napustio HDZ

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, najavio je odlazak iz HDZ-a.

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 20. svibnja 2020. gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava potvrdio je svoj odlazak iz HDZ-a.

Tom prigodom je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i dožupan Damir Barna objavio da predsjednik GO-a, svi njegovi zamjenici, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih organizacija napuštaju HDZ.

"Da napuštamo HDZ to je, mislim, sada već svima jasno, i da nam to nije drago i da mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti, i stranačke poslušnosti i stege odabrati, naravno, ovo prvo" - poručio je Penava tom prigodom.

"Prvi razlog odlaska je neprocesuiranje ratnih zločina. Dugi razlog je gospodarski. Vukovar se konstantno koristi u marketinške svrhe. Treće i ključno, popis stanovništva. Još jednom je u političkoj trgovini između HDZ-a i koalicijskih partnera izdan Vukovar. Nevjerojatnom odredbom da manjinci popisuju manjince. Teret će ponovno snositi građani grada Vukovara. Ustupak prema koalicijom partneru je stavljen ispred žrtve i interesa grada Vukovara" - istkanuo je Penava svoje razloge.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano