AŠK BENKOVAC:Valentini,Niki,Sari i Marti -državni rekord i zlata!

Iza nas je uspješan vikend na mlađe kadetskom i kadetskom Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu atletičarki i atletičara...

Među vršnjacima iz cijele zemlje, šest predstavnica AŠK Benkovac je zauzelo odlično sedmo mjesto u ukupnom poretku i ono što je najvrijednije postavile su novi državni rekord u štafeti 4x200 metara.

Kada pogledamo ljestvicu osvajača i gdje je klub iz najmanjeg grada među njima osjećamo se iznimno ponosni, kažu nam iz AŠK-a. Sa najslabijom infrastrukturom, malim proračunom u odnosu na druge klubove, s dva trenera i pedesetak mališana, već godinama osvajači su brojnih državnih medalja, jedanaest hrvatskih rekorda i imaju reprezentativku, desetorostruku državnu rekorderku, Mateu Čerina.

Ovaj put trenerski dvojac Ive i Dario bio je pojačan za profesora Marka koji je logističku podršku odradio besprijekorno. Atmosfera u ekipi oba dana bila je odlična, naravno i slavljenička na kraju poslije odličnih rezultata...

Nastupile su četiri mlađe kadetkinje, državne rekorderke, Marta, Sara, Valentina i Nika, i dvije kadetkinje, Barbara i Mihaela. Najuspješnija je bila Sara Stijepić koja je uz dva zlata u štafetama osvojila i srebro na 60 metara i broncu na 200 metara. Sve atletičare su nastupile u disciplinama na kojima je najveći broj natjecateljica (60m,100m,200m i skok udalj) i sve su bile među deset u RH.

Barbara je na 60 metara i na 100 metara bila na najnezahvalnijem četvrtom mjestu sa istrčanim osobnim rekordima.

"Idući vikend nas očekuje mlađe juniorsko Prvenstvo Hrvatske u Čakovcu i ne sumnjamo da će atmosfera biti podjednako dobra. Rezultate nećemo prejudicirati, ali idemo u najboljoj vjeri da će se ponoviti slavlje iz Varaždina" - poručili su na FB stranici marljivi atletski zaljubljenici iz Benkovca...


NADARENA ŠTAFETA

Štafeta 4x200 metara sjajnih i iznimno nadarenih mlađih kadetkinja- Valentina Šimunac, Marta Marinović, Nika Gašpar i Sara Stijepić- osvojila je zlatnu medalju i srušila državni rekord s rezultatom 1.49.76, bravo cure, čestitka trenerima, sretno svima u novim nastupima i kolajnama!

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano