TUŽNA VIJEST: Umro Rajko Dujmić

Rajko Dujmić, proslavljeni hrvatski glazbenik i skladatelj, umro je u utorak, 4. kolovoza 2020. nekoliko dana prije svog 66. rođendana.

Izgubio je bitku za život nakon nesreće koja mu se dogodila prije nekoliko dana u Ravnoj Gori. U teškoj nesreći zadobio je teške ozljede glave i bio je u komi.

Inače, Dujmić je u Zagrebu završio srednju glazbenu školu na smjeru violina, te je potom apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima “Grupa Marina Škrgatića”, “Crno bijeli”, “Klan” i “Zlatni akordi”. Prva mu je autorska pjesma izvedena na Boom festivalu u Ljubljani.

Većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča Budi uvijek blizu iz 1981. godine bila prodana u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila poput: "Plava košulja" (iako u pripjevu riječi pjesme idu Jedino tvoje što imam, najdraža košulja plava), "Tonka", "Ključ je ispod otirača".

Svoj prvi i jedini solo album “Nizvodno od raja” objavio je 1993. godine. 2009. godine izdana je Gold Collection s njegovim najboljim pjesmama koje je pisao za druge izvođače i od Novih fosila.

Dobitnik je Porina za životno djelo.

"Nažalost, naš Rajko Dujmić izgubio je bitku. Iskrena, duboka sućut svim članovima obitelji, prijateljima, kolegama i štovateljima njegova glazbenog opusa, jednog od najbogatijih i najutjecajnijih u našoj popularnoj glazbi proteklih desetljeća" - objavili su iz Hrvatskog društva skladatelja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano