Turizam: Prvog vikenda u srpnju u RH stiglo 213.000 gostiju
Foto NL

Hrvatsku je prema službenim podacima od početka godine posjetilo preko 2 milijuna turista (što je gotovo polovina ukupnog stanovništva Hrvatske) koji su ostvarili 10,6 milijuna noćenja, kažu najnoviji podaci.

Potražnja za ljetnim odmorom u Hrvatskoj u srpnju je dodatno porasla pa je u prvih 7 dana mjesečni indeks noćenja u Hrvatskoj premašio 50 posto u odnosu na prošlu godinu, što je nadmašilo očekivanja i konkurenciju na Mediteranu.

Prvog vikenda u srpnju u Hrvatsku je stiglo nešto više od 213.000 novih gostiju, a ukupno je od 3. do 5. srpnja registrirano 1,19 milijuna noćenja, što je najveći priljev turista od početka godine. U Hrvatskoj se trenutno nalazi oko 389.000 gostiju, a od početka tjedna ih u prosjeku dolazi preko 61.000 dnevno. Najviše inozemnih gostiju iz Njemačke, nakon toga iz Slovenije, Češke, Poljske i Austrije.

Broj prijava stranih turista za ulazak u zemlju preko službenog sustava https://entercroatia.mup.hr/ dosegnuo je 1,16 milijuna.

Turisti su najviše noćenja ostvarili u objektima u domaćinstvu, više od 3,5 milijuna noćenja, zatim u kampovima, 1,87 milijuna noćenja i u hotelima 1,78 milijuna noćenja.

Trenutno je u Hrvatskoj otvoreno 727 hotela i 380 kampova i svakodnevno se otvaraju novi turistički objekti i sadržaji u destinacijama diljem obale

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano