Stožer: Šest novoboljelih, većinom radnici povratnici
Maja Grba Bujević

U petak, 22. svibnja 2020., nakon nekoliko dana neodržavanja, ponovno je održana konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite gdje je priopćeno da ima šest novooboljelih.

Naime, taj je podatak iznijela Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, kao i podatak da je u Hrvatskoj od početka epidemije 2.243 oboljelih od koronavirusa.

Što se tiče novoevidentiranih, oni dolaze iz sljedećih županija:

-Brodsko-posavska - 4

-Osječko-baranjska - 1

-Splitsko-dalmatinska - 1.

Do sad je obavljeno 59.911 testiranja, od čega u posljednja 24 sata 1.820. 102 osobe su u bolnici, a na respiratoru je pet osoba.

"Nažalost, od jučer imamo dvoje preminulih. U KBC Split muška osoba 1963. godište s komorbiditetom i u Klinici Fran Mihaljević muška osoba 1977. godište s komorbiditetom. To znači da je ukupan broj preminulih 99" - izvijestila je Grba Bujević.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kazao je kako je povoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj.

"Organiziran je u Krapinsko-zagorskoj županiji prijem radnika povratnika iz Švedske i od njih 15, dva su pozitivna. Također su se vratili i radnici iz Njemačke, njih šest, a pet ih je pozitivinih. Tri novooboljela su iz te grupe, jedan na Hvaru i dvoje u Slavonskom brodu. U Osijeku ovaj jedan je obiteljski kontakt. Dakle epidemiološka služba radi svoj posao i stvari su pod kontrolom" - kazao je Capak.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano