Kaufland i Pevex neće raditi ovu nedjelju, Lidl hoće

Iako je ukinuta odluka o zabrani rada nedjeljom, neki trgovački centri odlučili su da i dalje neće raditi ovu nedjelju.

Iako je donesena odluku o otvaranju trgovina nedjeljom već ovog vikenda, trgovački lanac Kaufland odlučio je još ove nedjelje ostati zatvoren kako bi zaposlenicima dao priliku da se priviknu na novu situaciju.

"Vjerujemo da su naši zaposlenici već napravili planove za ovu nedjelju te im želimo dati priliku da ih i iskoriste. Izuzetno nam je bitno da sve zaposlenike pravovremeno obavještavamo o planovima rada, stoga smo odlučili da ćemo ove nedjelje ipak još ostati zatvoreni, kako bi oni mogli koristiti svoje slobodno vrijeme i ove nedjelje, 31.5., baš onako kako su i planirali" - objasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija te dodaje:

"Od 7. lipnja nadalje ponovno otvaramo naša vrata nedjeljom i tako kupcima omogućavamo vrijeme kupnje koje njima odgovara, a naši zaposlenici već unazad nekoliko godina imaju osiguran petodnevni radni tjedan, stoga nova odluka neće utjecati na ravnotežu između poslovnog i privatnog života naših zaposlenika."

Kako je ove subote praznik, ni u subotu, 30. svibnja poslovnice Kauflanda neće raditi pa će zaposlenici ovog trgovačkog lanca moći spojiti subotu i nedjelju.

Osim Kauflanda, jedino se još Pevex izjasnio da neće raditi ove nedjelje. Naime, iako je Stožer civilne zaštite ukinuo mjeru neradne nedjelje Uprava Pevexa je odlučila da njezini trgovački centri neće raditi na Dan državnosti, 30. svibnja, ali ni idućeg dana 31. svibnja 2020. godine.

S druge strane, Lidl Hrvatska objavio je da su, "sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, sve njihove trgovine ponovno otvorene nedjeljom i radit će prema uobičajenom radnom vremenu".

Zbunjenost oko početka rada nedjeljom izazvala je i činjenica da je dan ranije državni praznik, a o svemu se oglasio i Sindikat trgovine koji tvrdi da radnici moraju znati najmanje sedam dana prije nego li im se kaže da će raditi u nedjelju.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano