Kalmeta: Hrvatska s Plenkovićem sigurna zemlja u sigurnim rukama
Foto V. Jurićan

Zbog koronavirusa, izostalo je tradicionalno okupljenje članova Hrvatske demokratske zajednice u Medulićevoj. No, onaj najuži krug gradskog i županijskog odbora, kao i kandidati, pratili su rezultate izbora.

Vrlo je zadovoljan bio Božidar Kalmeta, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i posljednji na kandidacijskoj listi za IX. izbornu jedinicu.

"Zahvaljujem svim biračima koji su danas izašli na birališta i tako donijeli da provedmeo izbore, doduše, u malo neobičnim okolnostima. Posebno zahvaljujem svim biračima koji su dali glas Hrvatskoj demokratskoj zajednici i koji su prepoznali program i ljude, kako na nacionalnoj razini tako i na lokalnoj" - kazao je Kalmeta u obraćanju novinarima.

I on je pak kazao kako se još ne znaju konačni rezultati, no neupitno je, naglasio je, da je Hrvatska demokratska zajednica nadmoćno pobijedila na ovim izborima.

"Siguran sam da je izbor dobar, jer je Hrvatska s Andrejem Plenkovićem sigurna zemlja u sigurnim rukama i sigurnom budućnosti. Nema mjesnog odbora u Zadru u kojem HDZ danas nije dobio. U sve 34 jedinice lokalne samouprave smo pobijedili, što govori da to nije slučajno. To govori da su birači prepoznali ljude koji žive u ovom kraju i koji će živući ovdje braniti interese našeg kraja u Zagrebu u Saboru" - kazao je Kalmeta.

Kalmeta je inače kao kandidat zasad dobio najviše preferencijalnih glasova što pak govori u prilog tome da naši sugrađani i dalje prepoznaju njega kao političara koji je jako puno učinio za Zadar i zadarsku regiju.

"Meni je bila želja sa zadnjeg mjesta na ovoj listi poduprijeti ove mlade ljude i našu Ninu i Josipa pa i Radu. Siguran sam da će nama ovaj dobar rezultat u gradu i Županiji dat za pravo, da tako kažem, da mi sigurno vrlo čvrsto tražimo u budućoj Vladi da Zadar i Zadarska županija ima i jedno mjesto ministra" - kazao je Kalmeta u nedjelju navečer u obraćanju medijima.

Na novinarsko pitanje ima li među njima već netko među tim mlađim ljudima koji bi mogli biti dobri kandidati za to mjesto, odgovorio je:

"Ima nekoliko mlađih ljudi koji su spremni za to i koji bi to vrlo dobro obavljali. To znam jer sam i sam bio ministar i znam što znači biti ministar. Želimo da Zadar i županija bude područje ugodnog življenja i gospodarski jako".

"Ovakvu razliku nisam očekivao, no uvijek postoji veliki dio neopredijeljenih birača i možda je to donijelo prevagu. To je volja građana koju moramo poštovati. Prvi put ovdje sami imamo osam mandata i s tim sam prezadovoljan" - rekao je.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano