Danas preko 100 zaraženih?: U tijeku sastanak u Banskim dvorima
Na sastanku je i Alemka Markotić, ravnateljica Infektivne klinike Fran Mihaljević

Obzirom da županijski stožeri od jutra objavljuju velike brojke novozaraženih, danas će ukupna brojka zasigurno biti veća od 100.

Dosad je najviše novozaraženih prijavljeno u Gradu Zagrebu, čak 35.

"Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je dijagnosticirano 35 Covid pozitivnih bolesnika. Povećana je aktivnost u domovima zdravlja tako da smo kroz domove zdravlja imali 288 korisnika, a od toga samoizolacija je određena za troje i broj upućenih na testiranje je 42. Uzeto je kroz domove zdravlja 'drive in' tehnikom 97 uzoraka" - izjavio je u petak pročelnik Gradskog ureda Grada Zagreba za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Nakon toga slijedi Osječko-baranjska županija sa dosad evidentiranih 20 novooboljelih, 17 ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a 14, kao što je poznato u Zadarskoj.

Zbog novonastale situacije, u Banskim dvorima u tijeku je sastanak Vladinog znanstvenog savjeta za borbu protiv koronavirusa.

Osim znanstvenika, kako navode mediji, na tom su sastanku i ministar zdravstva Vili Beroš, ravnateljica Infektivne klinike Fran Mihaljević Alemka Markotić, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano