Plenković: Milošević ide na proslavu Oluje, Medved u Grubore

Premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević sudjelovati u proslavi 25. godišnjice "Oluje" u Kninu, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved bit će na obilježavanju zločina u Gruborima.

"Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević", rekao je Plenković u RTL-u Danas.

Misli da je to dobro i korisno, "korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas."

Potvrdio je da na obilježavanju Oluje neće biti predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jer su cijelo vrijeme razgovarali o tome da u Kninu 5. kolovoza budu svi članovi Vlade. "Ne. Ono što sam ja htio i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu", rekao je na opetovani upit ide li Pupovac u Knin.

Plenković je najavio da će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje. U Grubore ide 24. ili 25. kolovoza kada točno odrede datum, a na taj način će, ocijneio je, poslati snažnu poruku Vlade o tome da se moraju poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta.

"To je zasigurno vrlo važna i velika poruka, poruka potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja, generala Hrvatske vojske, zapovjednika Tigrova i čovjeka koji jako dobro na temelju svojih osobnih i obiteljskih posljedica koje su mu nanešene tijekom Domovinskog rata može na najbolji mogući način u ime Vlade, a na određen način i hrvatskih branitelja, poslati važnu i snažnu poruku, poruku pomirenja i okretanja budućnosti", rekao je premijer.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano