FOTO: Pogledajte galeriju s predstave Ne daj se Njofra
Foto VJ

Ne daj se Njofra - naziv je predstave odigrane u ponedjeljak, 20. srpnja u lapidariju Narodnog muzeja u sklopu 26. Zadarskog kazališnog ljeta.

Režiju potpisuje Zoran Mužić, a glume Ksenija Pajić, Pero Juričić, Katarina Perica i Mladen Čutura.

Hrvatki književnik i dramatičar Milan Grgić (Split, 1934. - Zagreb, 23. veljače 1997.) pisao je drame, komedije, libreta za mjuzikle, scenarije za tv emisije i popularne zabavne glazbe. Njegovi tekstovi izvođeni su u većini hrvatskih kazališta ali je bio najvjerniji suradnik GK Komedija u kojem su se izvodili njegovi mjuzikli: Velika frka, Dlakav život, Ivan od leptira i drugi. Jalta, Jalta je mjuzikl po kojemu ga najbolje pamtimo.

Komedija VOLIM NJOFRU praizvedena je 1982.u kazalištu Jazavac ( danas Satiričko kazalište Kerempuh )i imala je je preko 400 izvedbi. U središtu radnje su muško-ženski odnosi i odnosi između roditelja i djece.

Ela i Jurica su u braku više od trideset godina. Njihova kći Lidija, jedinica, udala se za postarijeg gospodina Njofru, inženjera elektrotehnike koji nikako ne može pronaći posao. Žive u stanu Njofrinog oca, gospodina Marića. Lidija je trudna, a Njofrin otac, gospodin Marić, starac od osamdeset i pet godina, odlučio se oženiti gospođom mlađom od njega trideset godina.Ta odluka Lidiji i Njofri stvara problem, jer oni ne žele ostati u stanu Njofrinog oca pa se sele u mali stan Lidijinih roditelja. Tu počinje komedija...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano