Hiperaktivno nadahnuće - nova zbirka Vesne Štulić
Vesna Štulić

Vrlo produktivna pjesnikinja Vesna Štulić ovih je dana objavila novu zbirku poezije pod simboličkim nazivom "Hiperaktivno nadahnuće".

Nakladnik je Diligo liber iz Zagreba. Zbirka sadrži 81 naslov, od čega je sedamdesetak pjesama i nekoliko poema, a ovo je već sedma po redu zbirka pjesama.

"Za razliku od moga dosadašnjeg stila pisanja, a to je obično bila zavičajna, misaono-reflektivna, te maritivna tematika, ovoga puta sam se odvažila na zbirku ljubavne tematike i to one pomalo senzualne, ženske, što ne znači da zbirka nije za muškarce, puna je ljubavi, one tople, nježne, u ponekim pjesmama na granici erotike, ali one koja se tek sluti i ne prelazi u vulgarnost.

Obzirom da u posljednje vrijeme pišem ponešto poezije u muškom licu, tako zbirku Hiperaktivno nadahnuće zaokružujem na kraju sa posljednjom pjesmom Proljeće 2019. upravo kao da je piše muškarac, dajući zbirci jedan poseban pečat, ja bi to rekla priče, jer za mene svaka zbirka je zapravo jedna priča. Tako čitajući Hiperaktivno nadahnuće čitalac dobiva dojama da je "on" taj koji cijelo vrijeme sluša dok mu "ona" čita i na kraju "on" progovara kroz svoju pjesmu" - rekla nam je autorica o svojoj novoj zbirci.

Dakako, bilo bi logično da zbirka ima i službeno predstavljanje no, zbog situacije s epidemijom koronavirusa, teško je išta planirati, kazala nam je autorica.

"Zbog situacije oko Covida 19, teško je bilo što najavljivati. Voljela bi spomenuti da sam u suradnji sa Turističkim uredom grada Nina imala plan u sklopu manifestacije Dani Petra Zoranića, dovesti u Nin pjesnike iz Hrvatske i regije na zajedničko druženje u jednoj večeri poezije, koja bi naravno postala tradicionalna, međutim zbog corone morali smo od te zamisli za ovu godinu odustati. Veselimo se tom događaju dogodine. A što se tiče mojih promocija, prije par dana sam tek promovirala zbirku pjesama Burtiž u Zagrebu, čijim sam odazivom presretna, naravno održana je uz preventivne mjere zaštite. Vjerujem da će me Zagreb vrlo rado s Hiperaktivnim nadahnućem ugostiti tamo u devetom mjesecu" - najavila je.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano