Bedemi: Zahtjevniji građevinski radovi gotovi

Radovi na bedemima u dijelu između Muzeja antičkog stakla i stare Tehničke škole u punom su jeku.

Osim na tom, na većem dijelu bedema šetnica je već poprimila svoju završnu formu. U ovom trenutku dovršavaju se betonski radovi, postavlja komunalna oprema i uređuje hortikultura.

"Izvođač radova je dobrom organizacijom i angažiranošću obavio većinu zahtjevnih građevinskih radova, te mu je za izvršenje postavljenih ugovornih rokova preostalo još 2 mjeseca vremena u kojem će vjerujemo završiti sve preostale radove. Nakon toga preostaje nabavka specijaliziranih kućica koje će upotpuniti sadržaje bedema na bastionu kod gradske tržnice, te postavljanje interpretacijskih sadržaja kojima će se ispričati važne povijesne crtice o zadarskim bedemima" - izvijestili su iz Grada Zadra.

Osim toga, u tijeku su istražni radovi nadežnog konzervatorskog odjela obzirom na ostatke koji su pronađeni jer je, naime, pretpostavka da je otkriveno unutrašnje lice bedema iz 16. stoljeća. No, da bismo u konačnici saznali u kakvim se nalazima radi, treba pričekati odvršetak tih istražnih radova na toj lokaciji da bi se donijeli konkretni zaključci, potvrdili su nam iz Grada Zadra.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano