NOVO: Danas u Hrvatskoj 52 novooboljela, najviše u Zagrebu

U utorak, 30. lipnja na području Republike Hrvatske evidentirana su 52 novooboljela od koronavirusa.

Podatak je to kojeg je na konferenciji za medije u 14 sati iznio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak koji je izašao iz samoizolacije.

Broj aktivnih slučajeva je 515, među njima je 75 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru 2 pacijenta, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu. I dalje imamo 107 preminulih.

Što se tiče ukupnog broja oboljelih od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, ukupan je broj oboljelih 2.777.

Trenutno se u samoizolaciji nalazi 4.510 osoba. Napravljeno je 79.104 testiranja, od čega u zadnja 24 sata 921.

Capak je komentirao trenutnu epidemiološku situaciju na način da smo imali dobar period, odnosno 23 dana sa nula ili jednim oboljelim, a onda je taj počeo rasti.

Onda smo imali nekoliko importiranih slučajeva koji su zbog nepoštivanja mjera koje su još na snazi, zaraza se prenijela na kolege, obitelj, prijatelje i virus je počeo cirkulirati.

Također je skrenuo pozornost i na dva žarišta koja smo imali, a to su Đakovo i Zagreb. Samo danas u Zagrebu je 21 novooboljeli.

No, zaključio je da je situacija epidemiološki pod kontrolom.

"Na današnji dan u Infektivnoj klinici u Zagrebu imamo 30 hospitaliziranih, od toga je jedna osoba na respiratoru, radi se o 83-godišnjaku s kroničnim morbiditetima. Ostali su stabilno s lakšim ili srednje teškim simptomima. U posljednja 24 sata kući je s liječenja otpuštena jedna osoba" - izvijestila je šefica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić.

U međuvremenu i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a obje žene su iz Dubrovnika, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o djevojci s blagim simptomima koja se zarazila u Zagrebu te o ženi kojoj se epidemiološka veza još utvrđuje, a čiji su simptomi nešto teži i smještena je na Zaraznom odjelu dubrovačke bolnice.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano