INTERVJU S NOBELOVCEM: Dr.Alen Juginović i prof. Joachim Frank!

Mlad, iznimno talentiran, i izuzetno radišan...

Hrvatski liječnik, Splićanin, dr.Alen Juginović, mladi znanstvenik s Harvarda, ne staje sa zanimljivim projektima niti u SAD.

-Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo za naš znanstveni projekt Hot Science Balloon intervjuirati prof. Joachima Franka koji je dobio Nobelovu nagradu iz kemije 2017. godine za razvoj krio-elektronskog mikroskopa koji je izuzento važan za vizualizaciju staničnih i ostalih struktura u modernoj biologiji. Pričali smo o njegovom djetinjstvu, putu do SAD-a, knjigama koje piše, karakteristikama koje su ga dovele do Nobelove nagrade i brojnim ostalim temama. Radujem se budućim intervjuima, a do tada, ukoliko vas zanimaju najnovija znanstvena istraživanja i uključivanje u rastuću globalnu znanstvenu zajednicu s ciljem međunarodne suranje i razmjene ideja sa znanstvenim entuzijastima diljem svijeta, priključite se Hot Science Balloon (www.hotscienceballoon.com)! Svi su dobrodošli!- poručio nam je nadareni Juginović putem Facebooka...

Alan je, mediji su već notirali, osoba kakva se ne susreće svakoga dana. Osvaja na prvu, iznimno je pristupačan, energičan i komunikativan, a, kažu kolege i bivši profesori, dobrodušan i stručan. Ne čudi stoga što je upravo on, i to odmah pri prvom susretu u Harvard Medical School, razoružao i znanstvenike američkoga i najprestižnijeg svjetskog sveučilišta.

Mlađi je i od nekih studenata, tek mu je 26, na splitskom Medicinskom fakultetu, diplomirao je prije godinu i pol i odmah se zaposlio u zagrebačkoj bolnici Sveta Katarina, ali ne zadugo jer – za turističkog je obilaska najboljih američkih sveučilišta – dobio u Bostonu ponudu koja se ne odbija.

U laboratoriju za neurobiologiju - neki su u šali dodali - kao pravi Dalmatinac - istraživat će zašto čovjek spava, kako spava, što utječe na spavanje i na što spavanje utječe, a itekako budan, mladi je hrvatski liječnik talentom i radom probudio zanimanje vrhunske medicinske struke planeta...

PS-Kompletan zanimljiv intervju možete pogledati iznad našeg teksta!

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano