U srijedu u 9 sati starta 48. maraton Preko-Zadar
Foto Arhiv NL

U srijedu, 5. kolovoza u 09.00 sati sa rive u Preku starta 48. plivački maraton Preko-Zadar - najstariji maraton u Hrvatskoj koji se zadnjih godina održava povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Nastupit će 114 plivača iz 3 zemlje (Hrvatska, Slovenija i Njemačka), a pliva se u 9 dobih kategorija. Službeno trajanje utrke je 2 sata, a najbrže plivače očekujemo na cilju-bazenu Kolovare prije 10:00 sati.

Favorit 48. maratona je plivačica iz kluba daljinskog plivanja (KDP Split) Antonia Buličić; najmlađa natjecateljica je desetogodišnja Mareta Mikulić iz PK Zadar, najstariji plivač je Antonio Nicolo Dellavia (1944.) Iz PK Zadar će nastupiti 13 plivača.

Kako se ove godine od 07. do 09. 08.2020 održava i državno prvenstvo Hrvatske u plivanju tako je ove godine na maratonu nešto manji broj plivača natjecatelja.

Iz PK Zadar se nadaju što mirnijem moru i pozivaju sve prisutne na startu i cilju da se pridržavaju epidemioloških mjera. Ove godine na bazenu Kolovare nema zajedničkog ručka, a svečanost proglašenja održat će se u skladu sa propisima, poručili su Plivačkog kluba Zadar.

Iz PK Zadar zahvaljuju pokroviteljima maratona Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, Općini Preko, turističkoj zajednici Općine Preko, medijskom pokrovitelju 057 radio i svim sponzorima.pekara "Foša", caffe bar 2bazen", "ciklon" d.o.o., "Maraska" Zadar i OTP banka.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano