COVID:Finska otvara granicu za 17 država, Hrvatskoj -zatvorena!

Finska ponovno otvara svoje granice putnicima iz 17 europskih država poput Njemačke, Grčke i Italije, u okviru ublažavanja mjera uvedenih u cilju zaustavljanja širenja koronavirusa...

Nažalost, ne i onima iz Hrvatske, kao ni iz Švedske, kako stoji na stranici finske vlade, nova odluka stupa na snagu u ponedjeljak 13. srpnja, a odnosit će se na posjetitelje iz zemalja koje u dva tjedna imaju najviše osam slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika.

Finska je već 15. lipnja ukinula kontrole za putnike iz Norveške, Danske, Islanda, Estonije, Latvije i Litve, tjedan dana kasnije, vlasti su najavile da će od srpnja ukinuti restrikcije za turiste iz još 12 "sigurnih zemalja". Tada je na popisu bila i Hrvatska, koja na njemu više nije danas.

Na sada proširenom popisu nalaze se Nizozemska, Belgija, Italija, Austrija, Grčka, Malta, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Lihtenštajn, Švicarska, Cipar, Irska, Andora, San Marino i Vatikan.

Finske vlasti za dva tjedna će ponovno razmotriti stanje, i utvrditi mogu li neke zemlje biti dodane na popis, te trebaju li neke biti izuzete s njega.

Francuska, Portugal i Španjolska nemaju dovoljno nisku stopu zaraze da bi ušle među one zemlje kojima su restrikcije ukinute, kaže vlada.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano