VIDEO: Saznajte što je to loše kuhala u spotu klape Munita

Zadarska klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom "Kako je loše kuhala".

Ovog puta Munita donosi nešto posve novo u odnosu na njihov uobičajeni zvuk – ritmičnu, energičnu pjesmu šaljivog tona i bogatog aranžmana.

Autor je član klape Vjekoslav Šuljić, koji potpisuje glazbu i tekst, a aranžman je opet plod suradnje sa vrhunskim aranžerom Ivanom Popeskićem.

Ivan Pešut je nadahnuto obogatio aranžman gitarskim dionicama. Glazbeni spot je djelo zadarskih snaga – Munita je ponovila suradnju sa redateljskim dvojcem Davor Strenja/Damir Matešić, a u spotu se, osim članova klape, pojavljuju poznati Zadrani – glumica zadarskog HNK Žana Bumber, frontman grupe Sexymotherfuckers Ivo Petrić i Enio Meštrović, poznati zadarski performer.

Spot je sniman na dvije lokacije: na Bokanjcu – u dvoru i kući Meštrovića, najstarijeg živućeg prezimena na Bokanjcu, dok je sama kuća u vlasništvu 102-godišnjeg Krševana Meštrovića, ali i na kultnom zadarskom sportskom igralištu„Mornarica“, čija je budućnost nažalost ovih dana došla u pitanje nakon najava gradnje na tom omiljenom okupljalištu zadarske mladosti.

Munita će pjesmu izvesti u natjecateljskoj večeri festivala "Melodije hrvatskog juga 2020.“ u Opuzenu.

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas). Svoje glazbeno djelovanje temelje na čuvanju tradicijskog izvornog klapskog pjevanja sa posebnim naglaskom na napjeve i glazbenu baštinu zadarskog kraja, ali i na autorske pjesme u instrumentalnim aranžmanima, čiji je autor Vjekoslav Šuljić.

Vrlo su uspješno surađivali sa nizom istaknutih estradnih imena - sa Mladenom Grdovićem su 2016. osvojili Grand Prix Splitskog festivala i snimili niz uspješnih pjesama, Tedi Spalato gostovao im je na skladbi "Vratite mi moja lita", a ostvarili su i vrlo plodnu koncertnu suradnju sa legendom zadarske glazbene scene - Đanijem Maršanom.

Iako je ova glazbena sezona vrlo teška i izazovna za sve glazbenike zbog korona virusa, Munita je stvarala čak i za vrijeme lockdowna, pa su tako snimili obrade pjesama Eaglesa i Tomislava Ivčića, a sada predstavljaju i autorsku pjesmu.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano