USKOK podignuo optužnicu protiv Nediljka Bubnjara

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu u četvrtak, 30. srpnja 2020. podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Riječ je o načelniku Općine Škabrnja, Nediljku Bubnjaru.

"Optužnicom se okrivljenik tereti da je, u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 29. prosinca 2019., kao načelnik Općine Škabrnja, koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom i kreditnom karticom koje su izdane Općini u više navrata putem bankomata ili dolaskom u poslovnicu banke podizao gotovinu s računa Općine i to najmanje 49.042,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe.

Osim toga je navedenim karticama u više navrata plaćao privatne troškove koje je napravio u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 240.337,91 kune" - izvijestio je USKOK.

Na opisani način okrivljenik je u navedenom periodu ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 289.380,83 kune za koji iznos je oštetio općinu Škabrnja. USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano