Potpisani ugovori za sufinanciranje vodnokomunalnih projekata
Foto VJ

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić u utorak, 30. lipnja 2020. u Zadru i Splitu sudjelovao je na potpisivanju ugovora i dodataka ugovora o sufinanciranju vodnokomunalnih projekata na području Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Na području Zadarske županije riječ je o 8 ugovora i dodataka ugovora o sufinanciranju vodnokomunalnih projekata vrijednih 33,83 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekata u okviru kojih se potpisuju i današnji ugovori je 146,55 milijuna kuna, a realizirat će se na području Zadra, Biograda na Moru, Povljane, Benkovca, Zemunika Donjeg, Podvelebitskog pravca, Bibinja i Sukošana. Ovim potpisanim ugovorima obuhvatit će se izgradnja vodoopskrbnih sustava i sustava odvodnje navedenih područja.

"Realizacija ovih vodnokomunalnih projekata će biti ogroman doprinos kako funkcioniranju naše građevinske industrije, tako i zaposlenosti u toj industriji, priljev nove dodane vrijednosti i jedan dobar impuls za rast BDP-a i oporavak gospodarstva nakon Covid-19 krize" - rekao je ministar Ćorić.

Generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković naglasio je kako i ovi projekti pokazuju da se "misli i na manje razvijene krajeve s ciljem omogućavanja ostanka ljudi i gospodarskog razvoja".

U okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." u Hrvatskoj je dosad odobreno 59 projekata u sustavu vodoopskrbe i odvodnje vrijednih ukupno 24,39 milijardi kuna, a iznos bespovratnih sredstava je pritom 13,6 milijardi kuna.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano