FDK: Karamiž, Puntadura, Kožino, Kapric i MIšanca na Omišu 2020.!

Doznali smo imena klapa koje će sudjelovati na 54. izdanju omiškog Festivala. Obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj ovogodišnji FDK održava se po drugačijim pravilima nego je to uobičajeno, u programu su samo četiri natjecateljske večeri: Večer novih skladbi, Večer mješovitih klapa i završnice u kategorijama ženskih i muških klapa...

Klape sudionice Večeri novih skladbi od ranije su poznate, dok smo sudionice ostalih večeri doznali proteklog vikenda. Na temelju dostavljenih video snimki Festivalski žiri u sastavu dr. sc. Mirjana Siriščević, dr. sc. Ivana Tomić Ferić, prof. dr. sc. Marko Rogošić, umjetnički ravnatelj Festivala Dušan Šarac i ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić odabrali su osam mješovitih i po deset ženskih i muških klapa koje će se boriti za štitove i leute Omiša.

Kvaliteta dostavljenih snimki bila je na vrlo visokom nivou i sve bi prijavljene klape sigurno našle svoje mjesto u izbornim večerima. Međutim, obzirom da se izborne večeri ove godine ne održavaju trebalo je među dobrim klapama odabrati one malo bolje koje izravno ulaze u finale FDK-a. U Bolu na Braču, u kojem je proteklog vikenda održan koncert povodom dvadesete obljetnice debitantskih natjecanja, izvučen je redoslijed nastupa klapa u svim večerima. Redne brojeve nastupa klapa u večerima izvlačili su članovi dječje klape Veras iz Bola.

Klape sudionice natjecanja na 54. FDK Omiš 2020. prema utvrđenom redoslijedu su pak 28 vokalnih "a cappella" sastava. Među njima i - Karamiž iz Ražanca, Puntadura iz Vira, Kožino iz Kožina, Mišanca i Kapric iz Zadra.

Večer mješovitih klapa, 18. srpnja, Trg Stjepana Radića

 1. MIŠANCA - Zadar

 2. BASCA - Baška Voda

 3. KARAMIŽ - Ražanac

 4. DINGAČ - Pelješac

 5. PUNTADURA - Vir

 6. DIVERSA - Zagreb

 7. KOMIŽA - Komiža

 8. KAMPANELI - Donja Kaštela

Završna večer ženskih klapa, 24. srpnja, Trg sv. Mihovila

 1. KURJOŽE - Podstrana

 2. LUŠE - Split

 3. VENTULA - Split

 4. SALONA - Solin

 5. MERLA - Dugopolje

 6. KAPRIC - Zadar

 7. STIVANJA - Trogir

 8. MIRABELLA CZK - Omiš

 9. ORŠULICE - Vodice

 10. FIGURIN Zagreb

Završna večer muških klapa, 25. srpnja, Trg sv. Mihovila

 1. BOŠKET - Zagreb

 2. KAŠE - Dubrovnik

 3. KORDA - Lumbarda

 4. SEBENICO - Šibenik

 5. PINGUENTUM - Buzet

 6. MRIŽA - Split

 7. PODVORJE - Kaštel Sućurac

 8. KRUNIK - Kučine

 9. KOŽINO - Kožino

 10. KUMPANJI - Blato

"Zahvaljujemo svim klapama koje su se prijavile na audiciju i time iskazale vjernost najstarijem i najvećem klapskom natjecanju, a odabranima čestitke uz nadu kako nas epidemiološke mjere neće spriječiti da se uskoro vidimo na 54. FDK 2020." - poručili su iz Omiša...

""Evo, nakon tri duga Omiša provedena u publici, ipak smo odlučile da nam fali omiških dasaka, šušura, Žižule, one pozitivne nervoze i uzbuđenja koje svi dobro poznajemo. Hvala Festivalu što je prepoznao naš trud i što drugo reći nego da se veselimo ponovno vidjeti naše kolegice i kolege i -s njima do kraja podiliti ono najiskrenije od nas - pismu" - zahvalile su preko FB presretne cure iz Kaprica.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano