Promet: Vozili prevelikom brzinom, jedan skrivio nesreću
Foto Ilustracija

U petak u 18.00 sati u Ulici Borka Šarlije-Kese u Zadru, 33-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Do nesreće je došlo kada je upravaljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka, nakon čega se s vozilom udaljio s mjesta događaja. Ubrzo je pronađen te je tom prilikom odbio alkotestiranje, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije.

Nakon provedenog istraživanja priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (izazivanja prometne nesreće, napuštanje mjesta događaja prometne nesreće, odbijanja na alkotestiranje te upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 13 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

U nedjelju oko 01.30 sati u Ulici Kažimira Zankija u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar službenim vozilom-presretač, koristeći zvučne i svjetlosne signale, pokušali su zaustaviti osobno vozilo BMW, švicarskih registarskih oznaka koje se kretalo nedozvoljenom brzinom (prosječnom brzinom od 116 km/h) na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h, a za kojeg su imali saznanja kako vozač svojim kretanjem ugrožava sigurnost prometa.

Nakon čega je vozač skrenuo na DC-306 pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi, a postižući brzinu veću od 200 km/h. Potom se polukružno okrenuo kod mjesta Petrčane preko pune uzdužne crte na kolniku, te ponovno naglo povećao brzinu kretanja. Nadalje vozilom je nastavio kretanje kroz Kožino prema Zadru te je vozilo ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila. Radi poduzimanje daljnjih mjera i radnji vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave zadarske te je u jutarnjim satima nad 41-godišnjim vozačem provedeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je odbio testiranje na prisutnost droga dok je izvršenom pretragom vozila pronađeno oko 0.2 grama droge kokain koja mu je oduzeta.

Nakon provedenog istraživanja, 41-godišnji vozač priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, ne poštivanje prometnog znaka, odbijanje testa na droge) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano