FOTO: Zadrani razgrabili bicikle i mobitele za par kuna!
Foto VJ

"Vid' ovo, samo 10 kuna! A mobitel 20 kuna!" - tako su komentirali mnogobrojni posjetitelji policijske dražbe organizirane u petak, 11. rujna u dvorištu PU zadarske na Putu Murvice.

Dakle, koliko je interes bio za tom dražbom najbolje govori podatak da je većina predmeta ponuđena na dražbi "planula" u roku 15 minuta, iako je bilo predviđeno da dražba traje od 9 do 12 sati.

Sve planulo

I prije 9 sati već su brojni Zadrani bili spremni za "skeniranje" ponude dražbe koju policija organizira otprilike jednom godišnje kako bi se riješila ovih predmeta koji spadaju u kategoriju izgubljenih stvari.

"Bilo je 17 bicikli, oko 200 novčanika, oko dvadeset i nešto mobitela, četvero invalidskih kolica, dva vanbrodska motora" - kazala nam je to Marinka Čulina, voditeljica pisarnica u sklopu koje je Nalazni ured PU Zadarske.

Dakle, ovaj tip policijske dražbe organizira se svaku godinu, ovisno o tome koliko predmeta ima za dražbu.

"To su pronađene izgubljene stvari koje se dostave u Nalazni ured Policijske uprave. Nakon proteka od godinu dana radi se dražba. Predmeti za koji se vodi upisnik i koji su predmet kaznenog djela, oni ne mogu doći na dražbu dok se postupak ne završi" - pojasnila je Čulina.

A posjetitelje ove dražbe najviše su zanimali mobiteli i bicikli. Onaj tko je imao više sreće, odnosno stigao je dovoljno rano, mogao je pokupovati i više komada. Zašto ne kad se radilo o predmetima po povoljnim cijenama, unatoč tome što su oštećeni.

"Cijene su se kretale za bicikle do 20 do 100 kuna, za mobitele od 20 do 70 kuna, i tako" - saznali smo od Čuline.

U ponudi su bila i dva vabrodska motora, ali oni pak nisu našli kupca jer su u takvom stanju da ih se ne isplati kupovati. Jedan je polovični jer su iskorišteni dijelovi za druge motore u policijskoj upravi, a drugi je skoro pa kompletan međutim on je blokiran jer je predugo stajao, desetak godina, rekli su nam u skladištu.

Biciklistički as

Među mnogobrojnim posjetiteljima bio je i jedan bivši biciklistički as, Šime Bajlo. Njega su, naravno, zanimali bicikli.

Ovaj trostruki omladinski i jedan put seniorski biciklistički prvak bivše države doma već ima tri bicikla što ne čudi, obzirom da je i sad u 82. godini života i dalje aktivan.

"Svaki dan vozim 10 kilometara, idem dva puta Voštarnica-Punta Bajlo, to mi je relacija. Proša sam mali miljun kilometara pa mogu još" - kaže Bajlo.

On se pak zainteresirao, a poslije je i kupio, bicikl marke Dancelli. A zašto baš za nju, Šime nam je i ispričao priču.

"Ova bicikla ima neke kvalitete, ali treba puno ulaganja, prije svega ofarbati. Uzeja bi je zbog ovog imena Dancelli. To je jedan talijanski biciklist s kojima skupa vozio na Tour de l'Aveniru, amaterskom Tour de Franceu. To je bilo negdje 1963. godine, a kući iman još neke slike njegove".

Inače, Bajlo ima i modenih i staromodnih bicikala, a ove moderne, kaže, vozi "u dan sveca" - što bi rekli naši stari, a to znači na biciklijadama.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano