Longin: Apeliram na građane da se pridržavaju epid. uputa
Foto NL

Zbog novonastale krize sa širenjem koronavirusa u Zadarskoj županiji, oglasio se i zadarski župan Božidar Longin.

"Rast broja oboljelih na našem području svima nam je dodatno upozorenje i poziv na odgovornost. Situacija je ozbiljna, ali nema mjesta panici! Ove brojke svima nama trebaju ukazati na potrebu odgovornog ponašanja, pogotovo na događanjima koja uključuju okupljanja većeg broja ljudi. Naravno, od osoba koje su oboljele, ili sumnjaju da su zaražene isto tako očekujemo punu odgovornost, a posebno se to odnosi na one koji su bili na vjenčanju s kojeg već do sada imamo 22 pozitivne osobe. Zato još jednom pozivam sve one koji su bili na spomenutom vjenčanju, da maksimalno smanje broj kontakata i da, po mogućnosti ostanu u samoizolaciji" - poručio je župan.

Napomenuo je kako su u stalnom kontaktu s nacionalnim Stožerom i vjeruju da će vrlo skoro donijeti nove upute i preporuke s ciljem prevencije širenja bolesti.

"Virus je tu, i dalje je među nama, stoga molim sve stanovnike Zadarske županije koji ovog vikenda idu na vjenčanja, krstitke i druga mjesta masovnijih okupljanja da budu maskimalno oprezni i odgovorni. Apeliram na sve građane da se pridržavaju osnovnih epidemioloških uputa što podrazumijeva stalnu higijenu, držanje propisane distance te nošenje zaštitne maskice u zatvorenim prostorima gdje se nalazi veći broj ljudi. Za očekivati je da će i narednih dana biti još pozitivnih uzoraka, ali odgovornim ponašanjem svi skupa možemo pokušati spriječiti da ta brojka bude veća. Ono, što je najvažnije - sustav je stabilan i sve najvažnije službe imaju situaciju pod kontrolom. Budimo i dalje odgovorni!" - apelirao je Longin.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano