KINO ZONA: Kuća koju je izgradio Jack - Lars von Trier

Blještavom mjesečinom obasjano nebo poslužilo je prošle nedjelje kao savršena kulisa za projekciju Jarmuschove romantične sage o besmrtnim ljubavnicima, a večeras vas pak očekuje jedno sasvim drugačije iskustvo, najavljuju iz Kino Zone.

Na repertoaru ljetne Kino Zone našao se tako i posljednji film kontroverznog redatelja Larsa von Triera, "Kuća koju je izgradio Jack".

Radnja filma odvija se kroz pet priča i raspon od 12 godina u kojima nam propali arhitekt i žestoki sociopat Jack prepričava detaljno orkestrirana ubojstva koja definiraju njegovu 'karijeru' serijskog ubojice.

Jacka upečatljivo tumači pomalo zaboravljeni Matt Dillon, dok se u sporednim ulogama među ostalima pojavljuju Bruno Ganz i Uma Thurman. S obzirom na činjenicu kako dosta gledatelja dolazi na projekcije bez ikakve prethodne spoznaje o samom sadržaju filma ili reputaciji koja ga prati, upozorit ćemo ih ovom prilikom kako je ovdje riječ je o jednom iznimno provokativnom filmu s grafički eksplicitnim prizorima nasilja, okrutnosti i seksa koji nipošto nije namijenjen gledateljima slabog želudca, a kamoli onima mlađeg uzrasta.

U misiji da našim gledateljima približimo najznačajnije naslove i autore današnjice, Lars von Trier se nametnuo kao logičan primjer redatelja koji voli šokirati svoje gledatelje i kritiku silovitim i direktnim alegorijama na moderno društvo, a pri takvim tendencijama nerijetko je sklon prijeći sve granice ukusa.

Film je do sad skupio 11 nagrada i 20 nominacija na festivalima diljem svijeta, a hoće li i vas zapanjiti ili pak šokirati, moći ćete saznati večeras u 21h. Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano