HVP:Jadranašima dva zlata, ukupno pet medalja!

Veslači Jadrana osvojili su na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, koje je održano na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu, ukupno pet medalja, od čega dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu...

U ovoj pandemijom korona virusa skraćenoj sezoni, ipak se uspjelo održati Hrvatsko veslačko prvenstvo, a u četiri dana natjecanja u Zagrebu su nastupile sve kategorije, od kadeta do seniora.

Najbolje rezultate postigle su mlađe juniorke, koje su uvjerljivo slavile u četvercu na pariće i dvojcu na pariće, dvostruke prvakinje Hrvatske postale su Sara Žuvanić i Ivana Sladić koje su slavile u dvojcu na pariće dok su zajedno s Lucijom Kasap i Marom Bencom slavile u četvercu na pariće, izvijestili su nas iz kluba.

-Naše su veslačice u obje discipline zasjele na vodeću poziciju odmah nakon starta i prema kraju utrke prednost se samo povećavala. Tako su drugu godinu zaredom zadarske veslačice osvojile naslov prvaka u disciplini četverca na pariće mlađih juniorki, čime je potvrđena kvaliteta ženskog veslanja u Jadranu- tvrd Petar Milin, trener trofejne ekipe s Branimira.

Srebrnu medalju u četvercu s kormilarom mlađih juniora osvojili su Bernard Murtić, Ivan Mustać, Petar Miloš, Jakov Grković i kormilar Elvis Vrkić. U odličnoj utrci, u kojoj su bili vodeći više od pola utrke, u finišu ih je pretekla posada Istre- Pula. Bila je to zasigurno jedna od najuzbudljivijih utrka dana, u kojoj se više posada ravnopravno borilo za pobjedničko postolje PH. Prvog dana finala, u subotu, ista posada nastupila je u disciplini četverca bez kormilara. Medalja je izmakla za vrlo malo, u izjednačenoj utrci, u kojoj se isto tako više posada ravnopravno borilo za prva tri mjesta.

Izvrstan je bio i Frane Bencun u lakom samcu juniora koji je osvojio srebrnu medalju. Uvjerljivo je pobijedio u svojoj eliminacijskoj utrci, ali se u finalu ipak morao zadovoljiti drugim mjestom. U finale lakih samaca juniora probio se i Filip Mijić zauzevši na kraju šesto mjesto poretka.

U finalu su isto veslali Dominik Ferjančić i Luka Kovač, u dvojcu na pariće mlađih juniora, te su osvojili peto mjesto, dok su u finalnoj utrci kadetskih dvojaca na pariće zauzevši šesto mjesto veslale Mihaela Kos i Petra Babara. Kadeti Đani Švenjak i Nikola Tot bili su najbolji u finalu B dvojaca na pariće, sedmi ukupno, četverac kadeta u sastavu Roko Skočić, Petar Zekanović, Lovre Kurtin i Stipe Benković zauzeo je 12. mjesto natjecanja.

Natali Pera zauzela je ukupno deseto mjesto u samcu juniorki. U seniorskom dijelu natjecanja Iva Karačić i Maris Milin u dvojcu bez kormilara zauzele su šesto mjesto u finalu dok su Frane Bencun i Dominik Ferjančić u lakom dvojcu bez kormilara seniora bili peti.

S veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Petar Milin i Marko Dragičević, te predsjednik Jadrana Joško Matulić.

Priredila se u "metropoli" i sjednica Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza na kojoj je ponovno za predsjednika izabran Branimir Bašić, za predsjednika Vijeća klubova Dražen Crnogaća, a predsjednik Jadrana Joško Matulić izabran je u - Izvšni odbor HVS-a...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano