SPOT:Bedroom pop pogled u Retrovizor Frana Vasilića

Novo ime na glazbenoj sceni mladi je i talentirani Fran Vasilić čiji album prvijenac „Retrovizor“ osvaja na prvo slušanje, jedan „pogled“ u „Retrovizor“ očarat će vas neodoljivim synth melodijama i osebujnim vokalom Vasilića...

Vasilić je rad na albumu započeo prošle godine nakon gubitka bliske osobe kojoj je posvetio pjesmu „Twenty Twenties“. Sljedeće mjesece proveo je usavršavajući tekst i melodije, a nakon početka pandemije koronavirusa vrijeme izolacije iskoristio je za pisanje ostatka albuma.

-Činjenica da se lockdown produžio ipak nije bila tako loša jer sam mogao nastaviti pisati, pa su nastale 'Japanese Pancakes' i 'Oh No'. Kako se u obe osvrćem na svoja prošla iskustva, odlučio sam da će naslov albuma biti 'Retrovizor- ispričao je Fran.

Svoj glazbeni stil opisuje kao bedroompop/indie, a kao glazbene utjecaje izdvaja The Strokes, Rex Orange County, Djo, Her’s i Joji, a od domaćih Valentina Boškovića. Dok ne stvara glazbu, ovaj svestrani dvadesetjednogodišnjak s Krka pohađa studij politologije u Amsterdamu.

Album „Retrovizor“ objavljen je na svim digitalnim servisima i osvojit će vas na prvo slušanje nakon kojeg odmah postaje jasno zašto je Fran Vasilić ime o kojem ćemo još puno toga čuti u budućnosti...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano