Volonterske akcije 72 sata bez kompromisa u Zadru
Foto I. G.

Nakon što je projekt "72 sata bez kompromisa" počeo u četvrtak, 15. listopada na nacionalnoj razini, u gradu Zadru večernjom misom u katedrali Sv. Stošije u Zadru, mladi su tijekom petka i subote, 16. i 17. listopada, sudjelovali u desetak volonterskih akcija.

Jedna od prvih akcija bila je dogovorena u suradnji s Čistoćom na dvije lokacije: oko groblja na Belafuži i iznad deponije u Diklu. Volontere su na obje lokacije dočekali vrijedni radnici iz Čistoće koji su im providjeli vreće u kojima su mogli skupljati i razdvajati otpad.

Oko belafuškog groblja, volonteri su skupili jako puno smeća, među kojima je bilo najviše staklenih i plastičnih boca, plastičnih vrećica i materijala od plastike koji su tamo bili toliko dugo da su se počeli raspadati i stapati sa zemljom, kao i krupni otpad. Nakon što su počistili taj dio, prebrojili su desetak punih vreća skupljenog smeća, izvijestila nas je Ines Grbić iz Zadarske nadbiskupije.

Također, još jedna od akcija koja se odvijala 16. listopada bila je u suradnji s Udrugom Porat, kad su volonterke beskompromisno, kako i je moto projekta, skupljale infektivni otpad na području Kapetanskog parka. Iako je čišćeno 15 dana prije volonterske akcije, skupili su oko 100 komada šprica, igala, bočica i čepova.

Od drugih akcija, volonteri su pomogli u Udruzi slijepih, u posudionici medicinskih pomagala, posudionici Doma sv. Frane te su posjetili obitelji u Škabrnji, Ninu i dvije obitelji u Zadru. Tvrtka Nasadi donirala je cvijeće koje su mladi posadili kod Doma za stare na Boriku i kod dva dječja vrtića, Grigor Vitez i na Voštarnici. U azilu za pse volonteri su očistili 37 kućica za pse.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano