FOTO GALERIJA: Otvorena izložba Volim svoju županiju
Foto VJ

Do 18. rujna u Kneževoj palači možete pogledati izložbu "volim svoju županiju" kojom Hrvatska zajednica županija petu godinu zaredom, potiče sve ljubitelje fotografije da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

Na natječaj je pristiglo preko 3.000 fotografija iz svih hrvatskih županija pa ocjenjivački sud uistinu nije imao lak posao.

Na samom početku u ime spriječene ravnateljice Narodnog muzeja, Renate Peroš, pedagogodinja Lucija Sekula zahvalila se svima na odazivu.

"Zadovoljstvo mi je što je Narodni muzej Zadar ponovno odabran kao prostor u kojem će se predstaviti najbolje fotografije koje predstavljalju svaku županiju u Republici Hrvatskoj očima autora koji su nrapvaili te fotografije" - kazala je Sekula.

Izložbu je u petak, 4. rujna 2020. svečano otvorio zadarski župan Božidar Login. Tom se prigodom zahvalio i četitao organizatorima na priređivanju ove izložbe što nije nimalo jednostavno u ovom okolnostima.

"Moje velike čestitke organizatorima ove izložbe jer zaista nije jednostavno sve skupa napraviti u ovakvim okolnostima. Naravno, čestitke svim prijavljenima, čuli ste koliki je to broj bio. Ima sjajnih fotografija, a naravno čestitke i našem žiriju. Nažalost, naša Mare milin nije danas s nama, a želio sam i njoj čestitati na velikom trudu i radu i zahvaliti joj. Svima onima koji su nagrađeni čestitam, a onima koji nisu želim im da dogodine dijelimo zadovoljstvo nagrade" - kazao je župan Longin u prigodi otvorenja izložbe.

O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Morana Kiš iz Međimurske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Nikša Miletić iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Dakle, više od 11.000 glasača je odlučilo da je najljepša fotografija ona Željke Ivanović iz Požeško-slavonske županije nazvana "Slavonska polja".

Treća nagrada žirija pripala Danijelu Hrominu kao predstavniku Zadarske županije.

Drugo mjesto po odluci žirija pripalo je Željku Caru iz Koprivničko-križevačke županije.

Unatoč tome što je na natječaj pristiglo više od 3.000 fotografija, žiri nije puno dvojio o najboljoj. Jednoglasno su odlučili da je prvu nagradu zaslužio Ivan Kovačić za fotografiju "Čarolija u bijelom" iz Zagrebačke županije.

"Drago mi je da sam danas ovdje i da sam dobio ovu nagradu. Mislim da mi je ovo poticaj da u buduće budum i bolji fotograf" - kratko je kazao Hromin.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano