Plenković: Apeliram na sve sugrađane da zaista budu odgovorni
Foto NL

Hrvatski premijer Andrej Plenković osvrnuo se u četvrtak, 22. listopada 2020. trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji uslijed epidemije Covida-19.

Naime, uoči početka sjednice Vlade, premijer je rekao da nažalost i u Hrvatskoj, kao u većini drugih zemalja, bilježimo novi rekord u broju zaraženih od 1563 osoba.

"To dovoljno govori o ozbiljnosti situacije i u Hrvatskoj i u susjednim zemljama i diljem svijeta. Još jednom apeliram na sve naše sugrađane da zaista budu odgovorni, da budu budni, da budu uviđavni prema onima koji od ove bolesti ili s ovom bolesti od drugih zdravstvenih tegoba nažalost odlaze" - poručio je premijer i pozvao sve da pokažu svoju mentalitetnu snagu i odgovornost prema drugima kako bismo zaustavili širenje epidemije, prenosi Vlada.

U tom je kontekstu podsjetio da je prije dva dana Vlada predstavila nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta.

"Kroz ovu godinu Covida-19, godinu posljedica za ekonomiju i financije, a osobito za normalno poslovanje brojnih kompanija u privatnom sektoru, poduzeli smo mjere koje su omogućile očuvanje radnih mjesta i zadržavanje niske stope nezaposlenosti. Uspjeli smo posebnim linijama kreditnih programa omogućiti očuvanje likvidnosti poduzeća. Unatoč lošim predviđanjima, imali smo bolju turističku sezonu od očekivane i prema svim podacima imat ćemo manji gospodarski pad nego što su bile prognoze tijekom proljeća", istaknuo je predsjednik Vlade.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano